Road Runners Etten-Leur lopen weer wedstrijden

ETTEN-LEUR - Zondag 13 september werd in Rijen voor de 21e maal het Rondje Rijen gelopen. Donderdag 17 september liep Thomas Crul in Rotterdam een baanwedstrijd over 5000 meter.


Vanwege de coronaregels was er een alternatieve startprocedure tijdens Rondje Rijen. Maximaal 250 lopers werden toegelaten en er werd om de 5 seconden aan een duo het startsein gegeven. In plaats van de onder normale omstandigheden geldende bruto tijd voor de plaatsbepaling gold nu de netto tijd. Het was voor zowel Birgit als voor Hans weer een bijzondere ervaring om een echte wedstrijd te lopen met tegenstanders voor en achter zich. In de virtuele Hoevense Polderloop realiseerde Birgit een tijd van 44.46 en in Rijen bracht ze het tot de tijd van 43.37 wat er een mooie 3e plaats opleverde in de categorie V45. Hans van der Meer werd in de categorie M65 5e. Hans had een streeftijd van 47.00 en hij eindigde slechts 5 seconden later waardoor zijn tijd 47.05 werd.


Baanwedstrijden Rotterdam
Thomas Crul had als doel in Rotterdam de 5000 meter ruim onder de 17 minuten te lopen. Het werd een lastige wedstrijd. De loper die bij de start de koppositie had genomen liep de eerste 2 ronden in een te traag tempo, waarna Thomas de leiding nam de volgende 8 ronden. Toen liep hij wel in het gewenste tempo ondanks de tegenwind op een flink deel van de baan. In de laatste 2 ronden werd hij door een 7-tal lopers ,die geprofiteerd hadden van zijn kopwerk, voorbijgestoken, Met een mooie eindsprint slaagde hij er toch in onder de 17 minuten te lopen en een PR van 16.57,90 te realiseren.


Prestaties verbeteren
Heb je de afgelopen tijd het lopen ontdekt, omdat dit tijdens de lockdown één van de weinige sporten was die je nog kon doen? Vind je dit leuk en wil je ook in wedstrijden proberen je grenzen te verleggen, kijk dan eens op de website van Road Runners Etten-Leur (www.rrel.nl). De wedstrijdgroep traint op dinsdagavond 19.30-21.00 uur. Afwisselend de ene week op de weg en de andere week op de atletiekbaan van ARV Achilles in Etten-Leur. Op zaterdagmorgen traint de wedstrijdgroep in het bos. De overige trainingen voer je alleen uit. De aard van die trainingen is afhankelijk van je doel en conditie. De trainingen worden door de trainer van de groep samengesteld en besproken. De minimumleeftijd om lid te worden van Road Runners Etten-Leur is 16 jaar.[n]