Julian en Margriet in actie. FOTO ANDRE VAN DER BIJL
Julian en Margriet in actie. FOTO ANDRE VAN DER BIJL Andre van der Bijl

Hoofdklasse team TC Etten nog steeds koploper

ETTEN-LEUR - De spanning neemt per week toe lijkt het; momenteel 2 koplopers met 17 punten en 2 nummers 2 met 16 punten. De komende weken gaan deze teams elkaar onderling ontmoeten en zal de titel hopelijk in Etten-Leur landen. Een groot voordeel wij spelen 3 keer thuis en slechts 1 keer uit. Dus wekelijks toptennis gegarandeerd de komende maand op ons park De Koekoek.

Het hoofdklasse team van Tennisclub Etten speelde afgelopen zondag met 4-4 gelijk tegen Thor de Bataaf 1. In Den Haag werd helaas begonnen met maar 1 damesenkel, omdat Renee van Bommel geblesseerd was en Hanneke Lodewijks uit voorzorg deze enkel liet schieten, voor haar volgden immers nog 2 dubbels. Margriet Timmermans beet hierdoor als enige dame het spits af, maar kwam met 6-4 7-5 tekort tegen Mima de Niet. Julian Prins was binnen een uur klaar met Bart van Haarlem, met een keurige uitslag van 6-1 6-4. André van der Bijl had een zwaar potje op de smashcourt banen tegen Tom Smit, waar hij vorig jaar nog van verloor. Dit keer was André gelukkig de betere en won met 6-2 5-7 en 6-3; hierdoor blijft ze toprating van 1,09 ongeschonden.


Dubbels

Met een 2-2 tussenstand gingen ze de dubbels in waar Hanneke en Margriet in een bloedstollende pot met 11-9 in de supertiebreak verloren van Jainy Scheepens en Jade Schoelink. Op 9-8 hadden de dames van TC Etten nog een matchpoint maar de bal viel net naast de lijn en trokken uiteindelijk aan het kortste eind. Bart Dane en Julian Prins wonnen in 2 setjes gedegen van Bart en Tom, een knappe wedstrijd van deze twee toppers.


Mixen

Ook de mixen werden uiteindelijk verdeeld. Hanneke en Julian wonnen met 7-6 7-5 van Tom en Jade. Bart en Margriet kwamen er net niet aan te pas tegen Jainy en Bart, 2-6 5-7. Hierdoor moesten wij helaas genoegen nemen met een 4-4 gelijkspel, waar vooraf werd gehoopt op een overwinning… 2-6 was ook zeker mogelijk geweest.


Programma

Komende zondag om 10.00u start de titelstrijd pas echt, dit tegen Victoria 1 uit Rotterdam. Beide teams hebben diverse ratings 1 bij zich, dus een garantie op toptennis is aanwezig. Dus wil jij zien hoe snel dit in het echt gaat, kom dan naar de tennisbanen van TC Etten. Wij starten met de dames enkels gevolgd door de heren enkels, hierna de dubbels en afgesloten wordt met de mixen, meestal eindigen deze rond 18.00u. Dus bijna de gehele dag is er toptennis op ons park, kom gerust een kijkje nemen. Ook een lekker drankje of hapje zijn verkrijgbaar in ons buitenverblijf aan De Koekoek, Hogeweg 17 te Etten-Leur.[n]