van links naar rechts: De heer Kuokkannen, de heer W. Eggenkamp van SteunaanZambezi.nl en Pim van der Boor bestuurslid IVN EL e.o. FOTO IVN ETTEN-LEUR
van links naar rechts: De heer Kuokkannen, de heer W. Eggenkamp van SteunaanZambezi.nl en Pim van der Boor bestuurslid IVN EL e.o. FOTO IVN ETTEN-LEUR IVN Etten-Leur e.o.

IVN doneert laptop aan SteunaanZambezi.nl

ETTEN-LEUR - In Zambia is het redelijk normaal dat je de kinderen van overleden familieleden in je gezin opneemt. Maar dat betekent wel meer monden te voeden, mensen te kleden, meer kosten voor onderwijs etc.


Daarom hebben Trees Eggenkamp en Kalervo Kuokkanen in 2000 een stichting opgezet in hun vorige woonplaats Zambezi in Zambia. Zij betalen voor enkele gezinnen o.a. de kosten voor het onderwijs, door donaties voor lesgeld, schooluniform, examengeld, schoenen e.d. voor deze weeskinderen. Voor de verder studerende jongeren is toegang tot hun digitale schoolwerk noodzakelijk. Vandaar dat de stichting heel blij wordt van een oude laptop. Pim van de Boor, bestuurslid van IVN Etten-Leur en omstreken, overhandigd de gebruikte laptop, op gepaste afstand natuurlijk, aan de heer Kuokkanen en de heer W. Eggenkamp. Maar IVN hoopt ook dat deze donatie een voorbeeld mag zijn die velen doet volgen; want heeft u nog een oude laptop ongebruikt in de kast? Laat het de stichting weten via een mailtje naar treeseggenkamp@hotmail.com. Hartelijk dank alvast, u maakt er veel jonge mensen weer blij mee!

Meer informatie over de stichting vindt u op www.steunaanzambezi.nl.[n]