De dagprijswinnaar van de najaarswedstrijd, Michael van Ginneke.
De dagprijswinnaar van de najaarswedstrijd, Michael van Ginneke.

Tweede wedstrijd Leliecompetitie HSV De Kleine Voorn

ETTEN-LEUR - Zeventien deelnemers meldden zich afgelopen dinsdag 29 september aan de start van de tweede wedstrijd van onze Leliecompetitie. Het weer was weer prima terwijl de vangsten wisselend waren.


In vak A, dat deel van het parcours dat het dichts bij de zwaaikom ligt, waren de vangsten prima met gemiddeld 28 vissen per persoon. In vak B daarentegen lukte het slechts aan twee vissers om meer dan drie vissen te vangen.

Dagprijswinnaar en winnaar in vak A is deze week Ton Aarts die 420 punten vergaarde door 28 vissen te vangen, netjes verdeeld in veertien onder en veertien boven de maat.

Op de tweede plaats eindigde Louis Melisse die met 62 vissen de meeste stuks ving van alle deelnemers. De totale oogst van Louis vertegenwoordigden een waarde van 361 punten.

Rene Verhoef maakte de top drie in vak A compleet met 307 punten dankzij 50 vissen die hij op het droge bracht.

In vak B ging de overwinning naar Cees Maas die met vijf onder- en vijf bovenmaatse vissen 167 punten behaalde.

Arend Lammerse ving met dertien stuks de meeste vissen in dit vak. Arend liet de teller stilstaan op 146 punten, goed voor plaats twee.

Wim Heymans had aan drie vissen voldoende om als derde plaats te mogen nemen op het podium. Wim liet 94 punten bijschrijven aan zijn totaal.


Tweede najaarswedstrijd

Ondanks de gestaag vallende regen meldde zich slechts één deelnemer af voor de tweede wedstrijd van onze Najaarscompetitie die op de steigers aan het Jaagpad werd gehouden.

De vijftien overige vissers werden beloond voor hun aanwezigheid met prima vangsten. Gezamenlijk brachten ze 314 vissen op het droge wat neerkomt op gemiddeld 21 stuks per persoon.

Evenals vorige week behaalde Henk Kokke weer een eerste plaats. Gezeten op plaats 48, midden op het parcours, haakte Henk 20 vissen waaronder zes brasems die hem 643 punten opleverden.

Ries Verwijmeren vist nog niet zo lang mee met de wedstrijden van onze vereniging maar heeft desondanks al een aantal mooie resultaten opgetekend. Deze wedstrijd ving Ries negen vissen waarvan vijf brasems die samen goed waren voor 424 punten en plaats twee.

De derde plaats ging naar Arend Lammerse die 339 punten verzamelde door met 20 vissen 339 punten op de teller te brengen.

In vak B ging de overwinning naar Michael van Ginneke die met 64 stuks waaronder één brasem de meeste vissen ving van alle deelnemers. Michael behaalde 428 punten en mag tevens de dagprijs in ontvangst nemen. Dit laatste omdat Henk Kokke, die de meeste punten liet noteren, de dagprijs vorige week al op zijn naam schreef.

Louis Melisse werd tweede met 420 punten dankzij 30 vissen waarvan er 16 boven de maat waren.

Gerrit Lambregts mocht als derde plaats nemen op het ereschavot doordat hij 46 vissen ving waarmee hij 260 punten scoorde.


Programma voor de komende periode

Zaterdag 10 oktober tweekamp met SIOG, vissen van 8.30 tot 11.00 uur.

Dinsdag 13 oktober: 4e leliewedstrijd, vissen van 12.30 tot 15.00 uur.

Zaterdag 17 oktober: 3e najaarswedstrijd, vissen van 12.30 tot 15.00 uur.

Voor alle wedstrijden die in de Leurse haven worden gevist, geldt, inschrijven tot 45 minuten voor aanvang.[n]