DIO-waterpolojeugd
zegeviert tegen Krabben

ETTEN-LEUR - De waterpolocompetitie is begonnen en wat keken onze jongens en meiden hier naar uit. Onze jeugdspelers en staf reisden op zaterdag 3 oktober af naar Bergen op Zoom om het op te nemen tegen De Krabben CG1. Helaas door Corona met minder supporters als normaal.


Het eerste partje begon goed voor De Krabben. Zij maakten binnen 40 seconden het eerste doelpunt. Gelukkig waren onze spelers hiervan niet onder de indruk. Miguel maakte snel de gelijkmaker. DIO zette vervolgens druk en via een mooie aanval scoorde Bas het tweede DIO-doelpunt. De Krabben zetten alles op alles, maar tevergeefs. Keeper Sjoerd had een paar mooie reddingen en het DIO-middenveld stond als een huis! DIO liep verder uit naar 1-4 via mooie doelpunten van Joris en Bas. Net voor het einde van het eerste partje gaf Saar een mooie voorzet op Leon. Helaas werd Leon geblokt door de tegenpartij. In de counter lukte het De Krabben vervolgens toch nog om terug te komen tot 2 tegen 4.

In periode 2 waren beide teams aan elkaar gewaagd. Saar en Parmis verzetten bergen werk op zowel het middenveld als in de voorhoede. De Krabben kwamen terug tot 3-4. Vanuit een mooie aanval scoorde Jorrit met een snoeihard schot het vijfde DIO-doelpunt. De Krabben bleven aanvallen en scoorden nogmaals. Met een stand van 4 tegen 5 begon de derde periode. Via twee schitterende doelpunten van Rick en Bas bouwde DIO de voorsprong verder uit naar 4-7. In de laatste seconden van dit partje wisten de Krabben echter toch nog te scoren.

De laatste periode was doorslaggevend. De DIO-spelers gaven gas. Via felle aanvallen werden Damian en Bas succesvol in stelling gebracht. Beide heren wisten vakkundig de bal twee keer in het doel van de tegenstander te knallen. DIO liep verder uit naar 5-11. De Krabben counterden en brachten hun doelsaldo op 6, maar het mocht niet meer baten. Jorrit bracht de eindstand op 6-12. Een schitterende start van het seizoen voor onze DIO-jeugd! Periode-tussenstanden en eindstand: 2-4, 4-5, 5-7 en 6-12.

Trots en uiterst tevreden keerden de coaches Aonne en Victor, samen met de spelers, huiswaarts.

De volgende wedstrijd is in Veldhoven bij VZV Njord CG1 op zaterdag 10 oktober om 15:15 uur.


Belangstelling?

Lijkt waterpolo jou ook wat? Kom dan een keer vrijblijvend meetrainen! Voor meer informatie: Johan Meeusen, voorzittertcp@gmail.com.[n]