Korfballers Focus A1 kampioen

ETTEN-LEUR - Van de teams die afgelopen zaterdag moesten spelen wisten er 3 ploegen de punten mee naar Etten-Leur te brengen. De andere teams verloren helaas hun wedstrijd.


Focus 1 was duidelijk een maatje te groot voor ZKV 1 uit Zuidland. Er werd goed gespeeld en ditmaal wist men de verkregen kansen wel te verzilveren. Deze kansen werden gecreƫerd door goed geconcentreerd te blijven spelen. Aan het einde van de wedstrijd was de stand 11-3 in het voordeel van Focus 1.

Focus 2 had het in Klundert een stukje moeilijker tegen het sterke DSO 3. In het begin ging het nog wel een beetje gelijk op. Tot 4-4 was het spannend maar daarna zakte Focus wat terug. De ballen kwamen niet goed aan en er werd ook balverlies geleden. Dat kun je niet doen tegen DSO want die weten daar goed van te profiteren. Via 6-4 werd het 10-5 eer Focus 2 weer wat kon doen. Focus wist nog 2 keer te scoren maar DSO stelde er 5 doelpunten tegenover zodat de eindstand 15-7 werd in het voordeel van DSO3. Doelpunten van: Jan en Herman (elk 2x) en Evelien, Marianne en Pieter (elk 1x).


A-B-C teams
Focus A1 moest thuis aantreden tegen Terda A1. Focus A1 maakt een goed seizoen door en wist ook deze wedstrijd winnend af te sluiten en wel met 9-4. Door dit behaalde resultaat zijn ze kampioen geworden. Proficiat en op naar de zaalcompetitie.
Focus B1 moest naar Springfield in Hoeven voor hun wedstrijd. Focus B1 kon het niet verhinderen dat het veel sterkere Springfield B1 de wedstrijd met 15-4 wist te winnen. Focus A2 kon zijn wedstrijd ook niet winnen. Ze speelden tegen het betere DeetosSnel A3 dat de eindstand op 4-9 wist te brengen. In Oud Beijerland werd een spannende wedstrijd gespeeld nl Korbatjo C2-Focus C1. Spannend en beide teams deden echt niet voor elkaar onder. Maar gescoord werd er niet veel want de kansen die verkregen werden leverde geen punten op. De wedstrijd kreeg een eindscore die eigenlijk niet bij korfbal past n.l. 2-3 maar wel in het voordeel van Focus C1. Prima gedaan.

Voor het komende weekend staan er natuurlijk ook wedstrijden op het programma. Ook op woensdagavond want Focus C1 moet een wedstrijd inhalen tegen de C1 Oranje Zwart/De Hoekse. Gelukkig is dat in Etten-Leur. Op zaterdag spelen er 5 teams uit en alleen Focus 2 mag in Etten-Leur blijven. Helaas is het door de corona regels niet mogelijk om deze wedstrijd te gaan kijken. Voor meer info: www.kvfocus.nl.[n]