Onlangs namen de leerlingen van 't Kofschip nog deel aan de E-wasterace.
Onlangs namen de leerlingen van 't Kofschip nog deel aan de E-wasterace. Foto: Len Poppelaars

Basisschool ‘t Kofschip kondigt sluiting aan

ETTEN-LEUR – Basisschool ’t Kofschip in Etten-Leur sluit de deuren per 1 augustus. Dat heeft het bestuur van PCPO Midden-Brabant bekend gemaakt. De school heeft te weinig leerlingen om open te blijven.


De MR en de Raad van Toezicht hebben goedkeuring gegeven aan de sluiting. De ouders zijn via een brief op de hoogte gebracht. ’t Kofschip is gevestigd in de brede school Het Voortouw in de wijk De Keen. Voor bestuurder Arnoud Wever van PCPO was het een zwaar besluit: “De school wordt gekenmerkt door haar positieve en warme sfeer. De onderwijskwaliteit is prima op orde en het personeel slaagt er dagelijks in om alle kinderen, ook zij met een aanvullende ondersteuningsvraag, een fijne schooldag te bezorgen.”

Hoofdreden voor dit besluit is de vergrijzing van De Keen. In de wijk worden steeds minder kinderen geboren. Hierdoor daalt het aantal leerlingen op Het Voortouw. De leerkrachten op ’t Kofschip gaan de komende tijd met de ouders op zoek naar een nieuwe passende school voor de leerlingen. Daarnaast kondigen directie en bestuur aan het laatste schooljaar op ’t Kofschip passend af te sluiten.[n]