Gezellige burendag in Hof van Ballaert. FOTO REIN NUITEN
Gezellige burendag in Hof van Ballaert. FOTO REIN NUITEN Rein Nuiten

Gezellige en arbeidzame Burendag in het Hof van Ballaert

ETTEN-LEUR - Zaterdag 26 september was het een gezellige en arbeidzame dag in het Hof van Ballaert. Een aantal bewoners waren al een tijd in gesprek met gemeente Etten-Leur om de afscheiding tussen hun 'hofje' en de parkeerplaats van Nieuwe Nobelaer te verfraaien.


De toezegging, om dat te mogen uitvoeren, kwam ongeveer 3 weken voor 'Burendag'. Dus snel schakelen dus, want om die lang gekoesterde verfraaiing samen te realiseren op 'Burendag' zou toch wel geweldig zijn.

Al ras werd een leverancier voor de planten gevonden, die ook de wat schrale grond aanzienlijk kon verbeteren. Wel moesten de bewoners zelf de oude beplanting weghalen/ verplanten en uiteraard meehelpen bij het planten. Allemaal geen probleem, want de bewoners hadden er zin in.

Een aantal bewoners had inmiddels ook het initiatief genomen om lekkere hapjes je maken en natuurlijke te zorgen voor koffie/ thee etc. Ook dat bleek een geweldig succes.


Muzikale omlijsting

En dan nog een mooie meevaller. Gemeente Etten-Leur zorgde voor muzikale omlijsting. Een mooie afvaardiging van zanggroep 'Trekdrop en de Zuurtjes' gaf namelijk, in opdracht van de gemeente, omstreeks 11.00 uur een zeer geslaagd optreden. Dan de weersomstandigheden. De hele week werd een (zeer) regenachtige dag voorspeld voor Etten-Leur. Gelukkig kwam die voorspelling niet uit en hebben we met z’n allen met zonnig weer en bijna geen wind van een prachtige burendag genoten. Bedankt gemeente Etten-Leur, bedankt Trekdrop en de Zuurtjes en applaus voor alle bewoners van Hof van Ballaert voor het mooie resultaat.[n]