Woensdag 7 oktober

Rikken en jokeren in Het Koffiehuys

19:30 | Het Neerlandsch Koffyhuis

Na een meer of meer gedwongen pauze van een half jaar willen wij weer gaan starten met de rik en joker avonden op woensdag. We willen hiermee gaan starten op woensdagavond 7 oktober a.s. en beginnen dan om 19.30 uur in het “Koffiehuys” op de Markt. We spelen dan een serie van 10 woensdagavonden waarvan de beste 7 avonden tellen voor de einduitslag. Gezien de COVID-19 perikelen op dit moment hebben we in overleg met het “Koffiehuys” de nodige maatregelen genomen om iedereen veilig te kunnen laten kaarten. Wij zorgen zelf voor ontsmettingsmiddelen. Er is op deze manier geen enkele belemmering om een kaartje te komen leggen. Inlichtingen bij Rien van Halteren: 076-5269812 of E-mail: rienvanhalteren@hetnet.nl.

Vrijdag 9 en zaterdag 10 oktober

Belle en het Beest De Musical in de Nieuwe Nobelaer

10:00 | De Nieuwe Nobelaer

Een nieuw sprookje komt tot leven in het theater: Belle en het Beest De Musical! Echte schoonheid zit diep vanbinnen; zo vertelt het bijzondere verhaal van de dertiende sprookjesvoorstelling van Van Hoorne Entertainment. Op vrijdag 9 oktober en zaterdag 10 oktober is de betoverende familievoorstelling te zien in de Nieuwe Nobelaer, Etten-Leur. Trek je allermooiste kostuum uit de kast, en kom verkleed naar het theater! Doe mee aan de Sprookjesverkleedwedstrijd en maak kans op een betoverend sprookjespakket. Na afloop van de voorstelling kun je met alle acteurs op de foto tijdens een meet & greet. Vrijdag 9 oktober om 18:30 en zaterdag 10 oktober om 11:00 en 14:00, bij de Nieuwe Nobelaer, Anna van Berchemlaan 2. Reserveringen: www.nieuwenobelaer.nl/ of tel. 076-5045200. Kijk voor meer informatie op www.VanHoorne.com/BelleenhetBeest.

Zondag 11 oktober

Herfstwandeling IVN met paddenstoelen zoektocht

8:00 | Liesbos

Op zondagmorgen 11 oktober, heel vroeg in de ochtend om 08:00 uur, kunt u mee op zoek naar paddenstoelen tijdens de herfstwandeling van IVN in het Liesbos. Naast interessante weetjes over allerlei herfstverschijnselen, zoals 'waar komen al die mooie herfstkleuren vandaan', 'welke dieren gaan in winterslaap?' leert u ook de beginselen van het 'op naam brengen' van paddenstoelen. Of anders gezegd, hoe kun je paddenstoelen verdelen, ze uit elkaar houden en hoe heten ze ook alweer? U kunt zelfs achteraf een paddenstoelen-pakketje meekrijgen, om zelf eetbare paddenstoelen te kweken, als onderdeel van de #2uurnatuurchallenge. #2uurnatuurchallenge. Onderzoek bewijst dat natuur gezond is en dat mensen die twee uur per week in de natuur doorbrengen, hun leven een hoger cijfer geven. Natuur geeft je een boost om je fitter en vrolijker te voelen. Vandaar dat IVN op navolging van het succes van vorig jaar, ook nu iedereen in oktober uitdaagt i.i.g. 2 uur per week naar buiten te gaan. Ga jij dit jaar de uitdaging aan? Maar wie is dan IVN? “Inzet Voor Natuur” zo onthoudt men waar IVN voor staat. Zij laat als natuurorganisatie, via haar lokale afdelingen, jong en oud beleven hoe leuk, leerzaam, gezond én belangrijk natuur is! Kijk op de site www.ivn-etten-leur.nl voor meer informatie en het reserveringsformulier.

Maandag 12 oktober

Lezing voor samengestelde- en eenoudergezinnen

19:30 | Wijkgebouw de Gong

Maandag 12 oktober, aanvang 19.30 uur, vindt er een lezing voor samengestelde en eenoudergezinnen plaats in wijkgebouw de Gong, door drs. Diny van Gils. Aanmelden is niet verplicht maar wel gewenst omdat er in verband met Corona maar 12 personen kunnen worden toegelaten. Telefoon 06-28366694. Toegang gratis. Diny van Gils is psycholoog en counselor en houdt zich bezig met de problematiek van samengestelde- en eenoudergezinnen. Vijfenveertig jaar geleden ontmoette ze haar echtgenoot die vijf kinderen meebracht in hun huwelijk. Ze mag zichzelf ervaringsdeskundige noemen. Daarnaast geeft ze lezingen en begeleidt ze gespreksgroepen, die met deze problematiek te maken hebben. In deze lezing worden met behulp van een presentatie vele onderwerpen besproken en staan met name de kinderen centraal, immers zonder kinderen bestaat er geen samengesteld- of eenoudergezin De toehoorder wordt geconfronteerd met een scala van zaken/valkuilen die met name voorkomen in samengestelde- en eenoudergezinnen. Bij voldoende interesse is het mogelijk om hier een vervolg aan te geven zoals In gespreksgroepen of een andere vorm. Er wordt een hand-out verstrekt na de lezing. Meer informatie vindt u op de volgende link https://www.ronaldvandenboogaard.nl/te-gast-35-rubrieken-65/35-te-gast/430-te-gast-23-diny-van-gils-oosterhout.