De Platvissers trotseren de weerselementen

ETTEN-LEUR - Maandag 5 oktober werd met een klein maar zeer select gezelschap uitgevaren voor boottocht vier. Daar we bij het inschepen wederom bevraagd werden op diverse ziekteverschijnselen, en gelukkig hoefde niemand achter te blijven, steeg wel de wedstrijdspanning met de minuut.


Slechts negen leden en een opstapper, Erik K, trotseerden de elementen (wind, koude en regen). Het gezelschap kon zich 'aangenaam' gaan verpozen op de Oosterschelde, met een waakzame schipper en zijn eega op de achtergrond, bezig met het bereiden van een hartige en warme versnapering.

Na een half uurtje varen ging men voor anker en, nadat iedereen zijn lijn had geaasd, gaf de schipper het beginsignaal waarop de lijnen door de lucht vlogen. De ene kant wind mee en de overzijde fikse wind tegen.

Al snel kwam de gerst schar boven en die was voor opstapper Erik, dat was natuurlijk een leuke opsteker voor hem . "Beginnersgeluk werd al snel geroepen".

Vervolgens werd, halverwege en achterop, een diversiteit aan vissen boven gehaald.

Wat vorige reis achterop niets opleverde, was het nu Wil die met 25 stuks schar en wijting de bofkont van de dag werd.

Uiteindelijk werd er tijdens de wedstrijd, met slechts tien fanatieke vissers, 65 scharren, wijtingen en dies meer naar boven gehaald.

Speciale vermelding nog voor Jan die een mooie tong van 31 cm boven haalde en uiteindelijk plaats twee opeiste.


Kanjer

Er kan maar een winnaar zijn en dat werd Ad de Graauw. Hij was het die met een haai van 85 cm, niet alleen de grootste vis maar ook de meeste cm op de liniaal bracht, dit met 3 'visjes'! Na een forse knal op zijn hengel en een stevig maar beheerst gevecht kwam een geweldige sportvis (gevlekte haai) aan boord. Zoals het hoort na meten en bewonderen werd deze weer netjes teruggezet.

Dat Ad trots was met zo'n kanjer moge duidelijk zijn.

Ondanks de weersomstandigheden was het toch weer een geslaagde en gezellige visdag.


Programma

Volgende visdag is 25 oktober aanstaande.

Jan van Oers bellen op 19 Oktober. Ook voor eventuele opstappers 076-5032894.[n]