DIO waterpolojeugd zegeviert tegen Njord

ETTEN-LEUR - Onze jeugdspelers en staf reisden op zaterdag 10 oktober af naar Veldhoven om het op te nemen tegen VZV Njord CG1.


In de eerste periode waren beide teams elkaar aan het aftasten. Een paar DIO-aanvallen hadden helaas geen succes totdat in de tweede minuut de bal vanuit een vrije worp bij Joris terecht kwam. Beheerst plaatste Joris de bal in het Njord doel. Zowel Njord als DIO zetten nog een paar aanvallen in, maar de stand bleef 0-1 in het voordeel van DIO. In het tweede partje creƫerde DIO mooie kansen, maar de bal wilde niet in het doel van Njord belanden. De DIO-verdediging, onder leiding van keeper Sjoerd, deed zijn werk goed zodat ook Njord niet kon scoren.

Toen brak periode 3 aan. Uit een lange voorzet schoot Rick de bal hard in het Njord-doel. Njord plaatste vervolgens een felle aanval die alleen maar geblokt kon worden door een overtreding. Njord kreeg een strafworp, maar keeper Sjoerd hield het schot vakkundig tegen! De balsnelheid ging omhoog. De aanvallen volgden elkaar nu snel op. Het was DIO die wist te scoren en daarmee op een 0-3 voorsprong kwam. Njord regeerde met een succesvolle aanval en maakte het eerste tegendoelpunt. In de laatste seconden van deze periode liep DIO verder uit door een mooi doelpunt van Damian.

Met een 1 tegen 4 voorsprong begon DIO aan de laatste periode. DIO ging druk zetten op Njord en liep, via doelpunten van Damian en Jorrit, verder uit naar 1-7. In de slotfase van de wedstrijd kwam Njord terug en brachten ze de stand op 3-7. De DIO-verdediging had zijn handen vol om de aanvallen te pareren. Maar het was uiteindelijk onze Joris die met een mooi doelpunt de winst voor DIO zeker stelde.

Periode-tussenstanden en eindstand: 0-1, 0-1, 1-4 en 3-8.

Coaches Aonne en Victor kijken terug op een mooie wedstrijd, waarin het DIO-jeugdteam een goede teamspirit en vechtlust heeft laten zien. Door het harde werken van Angelo, Bas, Leon, Saar, Sjoerd en de doelpuntmakers van deze wedstrijd staat het DIO-jeugdteam nu op de tweede plaats van de competitie!

Nu op naar de volgende wedstrijd in Oosterhout tegen De Warande CG1, op zaterdag 24 oktober om 15:30 uur.


Belangstelling

Lijkt waterpolo jou ook wat? Kom dan een keer vrijblijvend meetrainen! Voor meer informatie: Johan Meeusen, voorzittertcp@gmail.com.[n]