Road Runners trotseren stortbuien in Rotterdam

ETTEN-LEUR - Birgit Voorn en Thomas Crul lopen prima tijden tijdens baanwedstrijden over 10.000 meter op de atletiekbaan van Rotterdam Atletiek Blijdorp op 9 oktober.


Bij aankomst op de atletiekbaan omstreeks 19.20 uur waren de weersomstandigheden nog goed.

Er was weinig wind en een temperatuur van 12 graden C.


Prachtig PR Thomas Crul

Thomas Crul was ingedeeld in de derde serie met als starttijd 20.30 uur. De opgegeven streeftijd van Thomas was 36.30.

In de loop van de avond werd de wind steeds krachtiger. Tijdens de wedstrijd van Thomas begon het te regenen en halverwege de race werd hij getrakteerd op een stortbui die niet meer ophield.

Gevolg was dat er water op de baan stond dat bij elke pas opspatte tot kniehoogte. De kopgroep in zijn serie liep iets te snel en Thomas kwam alleen te lopen omdat de 24 na hem geƫindigde atleten zijn tempo niet konden volgen.

De doorkomsttijd bij 5000 meter was 17.52.

Ondanks de barre omstandigheden liep hij de tweede wedstrijdhelft in 17.36 waardoor hij de 10.000 meter aflegde in 35.28. Daarmee bereikte hij de 5e plaats in zijn serie en liep een prachtig PR. Hij verbeterde zijn tijd met maar liefst 1.32.


Toch mooie eindtijd Birgit van Voorn

Birgit Voorn was ingedeeld in de 4e serie met als starttijd 21.20.

Door de regen werd de warming-up extra bemoeilijkt en zij moest haar oefeningen al schuilend onder een luifel afwerken. De regen bij de start was iets minder geworden, maar rillend van de kou gingen de lopers van start.

Aanvankelijk liep Birgit (als enige atlete in de categorie Master vrouwen) in een groepje met nog een atlete. Deze verhoogde het tempo na een aantal ronden en Birgit kon haar niet volgen.

Zij kwam daarna in het gezelschap van twee atleten te lopen. Zij probeerde nog in de laatste 1000 meter bij de twee heren weg te lopen door het tempo te verhogen. In de laatste 200 meter echter werd zij nog voorbijgelopen door de twee sprintende heren.

Birgit liet gelet op de slechte omstandigheden toch een mooie eindtijd van 42.40 noteren.


'Een stortbui die niet meer ophield'