De Moeierboom met z'n karakteristieke vorm FOTO: PIERRE VAN DAMME
De Moeierboom met z'n karakteristieke vorm FOTO: PIERRE VAN DAMME Pierre van Damme

‘Rondom de Moeierboom en andere verhalen’

ETTEN-LEUR - De Moeierboom op de Markt in Etten-Leur is Boom van het Jaar geworden. Eerst won hij al de titel Boom van het Jaar Brabant. Nu maakt de minimaal 350 jaar oude linde kans op de titel European Tree of the Year verkiezing in 2021.


Vanwege de toenemende belangstelling voor de Moeierboom en de naderende herfstvakantie heeft het Toeristisch Informatiepunt in samenwerking met de Stichting Vincent van Gogh Etten-Leur het initiatief genomen voor een kleine positieve activiteit: een serie herfstwandelingen: ‘Rondom de Moeierboom en andere verhalen’. "Gezien de toegestane groepsgrootte worden het bijna privé wandelingen", licht Pierre van Damme toe.


Vooraf aanmelden

De wandelingen vinden nog plaats op 21 en 23 oktober. Vooraf aanmelden voor een wandeling is verplicht. Vertrek is steeds om 14.00 uur vanaf de Moeierboom. De wandeling duurt circa 2 uur en biedt een mooie mix van natuur, cultuur, historie en Vincent van Gogh. Omdat het om slechts 4 wandelingen voor kleine groepen gaat, is het zaak om z.s.m. aan te melden. Dat kan uitsluitend door een e-mail te versturen naar: herfstwandelingettenleur@gmail.com Belangstellenden ontvangen dan een aanmeldformulier.


Ins en outs over de Moeierboom

Een gids vertelt ins en outs over de Moeierboom, z’n rijke historie en sterke verhalen. Vervolgens neemt hij de deelnemers mee richting Van Gogh Kerk voor een kort bezoek. Uiteraard zijn er ook stops bij de grote portretwand en bij het standbeeld van Vincent in de Binnentuin. De wandeling gaat vervolgens over de Markt richting het mooie Paulushofje. Afsluitend wordt een bezoek gebracht aan het in fraaie herfstkleuren getooide Oderkerkpark. Hier komen de deelnemers ook meer te weten over de bijzondere bomen in dit park, over het Waaggebouw, over de kapel en over de verschillende kunstwerken. Na afloop ontvangen de deelnemers een leuke herinnering!


Richtlijnen

Tijdens de wandeling wordt onderling voldoende afstand gehouden, wordt goed op de hygiëne gelet en kan in kleine groepen genoten worden van de kleurrijke herfst en boeiende verhalen. Natuurlijk houdt de organisatie de berichtgeving van de overheid inzake de corona-maatregelen scherp in de gaten en vinden - indien nodig - kleine aanpassingen plaats. Hou hiervoor ook de websites vangoghkerk.nl en etten-leurcityapp.nl of de gelijknamige Facebook pagina's in de gaten.[n]