Lions Club Etten Leur houdt wijnproeverij 2.0

ETTEN-LEUR - Traditiegetrouw houdt de Lions club Etten-Leur e.o. zijn jaarlijkse wijn- en spijsavond op de eerste zaterdag van november. Een fundraising avond waarin de deelnemers de gelegenheid krijgen een flink aantal wijnen te proeven begeleid met een gerechtje en een toelichting van een sommelier.


De afgelopen jaren vond deze leerzame en vooral gezellige avond plaats op de Leur in het Turfschip. Afgelopen jaren waren er tussen de 200 en 300 deelnemers op de been die in wisselende ruimtes binnen het Turfschip de wijnen gepresenteerd kregen. Commissievoorzitter Ronald Hovius: “Als club konden we altijd rekenen op een mooie opbrengst voor het goede doel. Per verkochte fles ging er namelijk een bedrag van gemiddeld € 1,25 naar het goede doel.


Komende editie vervalt

”Ten gevolge van de coronabeperkingen is besloten de komende editie niet door te laten gaan. “We willen, vanuit onze maatschappelijke betrokkenheid, de Etten-Leurse gemeenschap niet onnodig belasten met een evenement waarbij her risico bestaat op een lokale corona-uitbraak of wie weet erger. ”Het besluit is niet alleen teleurstellend voor de deelnemers die een bijzondere avond wordt onthouden, maar ook de mogelijkheid van onze club om financiële middelen de generen komt hierdoor te vervallen. Gelden waarmee we ieder jaar mooie lokale initiatieven steunen. Vanwege de impact die corona op de maatschappij heeft kampen meerdere serviceclubs met de uitdaging: hoe gaan we al deze mooie goede doelen en initiatieven kunnen blijven steunen?


Uitdaging wijnproeverij 2.0

Lionsclub Etten-Leur e.o. gaat daarom de uitdaging aan om samen met de lokale gemeenschap de schouders te zetten onder een nieuwe invulling van de wijn-en spijsavond. We gaan er als club voor om de wijn bij u thuis te kunnen laten proeven. Wijnproeverij 2.0!

Als vaste gast van de wijn- en spijsavond maar ook aan andere geïnteresseerden willen we de mogelijkheid bieden om thuis in de privésfeer, in een coronaproof omgeving, met familie, relaties of vrienden van heerlijke wijnen te genieten. Samen met onze vaste wijnleverancier hebben we een mooi wijnproefpakket samengesteld. Deze zal bestaan uit 3 witte wijnen en 3 rode wijnen.


Aanvulling proefpakket

Tevens kan het proefpakket worden aangevuld met 6 oude bekende wijnen (de hardlopers van afgelopen jaren). Deze wijnen worden, in de regio, thuis bij u afgeleverd en worden begeleid met informatie over de wijnen zowel op papier als digitaal.

Op deze manier hopen we de wijnproevers een bijzondere avond te bezorgen en op een mooie bestelling zodat we de lokale goede doelen en initiatieven, juist in deze moeilijke tijden, kunnen blijven ondersteunen.


Hoe kunt u zo’n proefpakket bemachtigen?

Dit kan door dit kenbaar te maken bij één van onze leden. Het kan echter op de zeer korte termijn ook via onze nieuwe website! We kunnen de naam van de site alvast onthullen www.wine2share.nl Naar verwachting kunt u hier, vanaf half oktober, de proefpakketten en andere heerlijke wijnen gewoon in uw mandje stoppen en bestellen maar.

Verder vindt u hier ook alle andere informatie over ons en onze acties en uiteraard hoe u zelf een proefavond organiseert inclusief de volgorde waarin de wijnen het beste gedronken kunnen worden en een uitgebreide beschrijving van de wijnen. Wij gaan voor een lekker proeverij en samen met u voor een mooie opbrengst voor het goede doel. Dit geeft u en ons een dubbel fijn gevoel.[n]