De winnaar van de dagprijs, Cees de Winter.
De winnaar van de dagprijs, Cees de Winter.

Vierde wedstrijd Leliecompetitie HSV De Kleine Voorn

ETTEN-LEUR - De achttien deelnemers die dinsdag 13 oktober deelnamen aan de vierde wedstrijd van onze Leliecompetitie hebben een bijzonder leuke visdag achter de rug. De omstandigheden waren prima, gelet op de tijd van het jaar, en de vangsten waren meer dan voortreffelijk. De gezamenlijke deelnemers vingen 842 vissen, bijna 47 stuks per persoon.


In tegenstelling tot afgelopen zaterdag toen de meeste vis werd gevangen rond de havenkom, waren nu de deelnemers die een stek hadden geloot in de midden sector van het parcours spekkoper.

In vak B, waar deze midden sector zich bevindt, was er een ongemeen spannende strijd om de eerste twee plaatsen tussen Ton Aarts en Johan Snoeren, welke door eerstgenoemde met een miniem verschil in zijn voordeel werd beslecht. Op plaats 19 ving Ton 50 vissen die hem 855 punten opleverden. Johan ving er 59 maar deze waren gemiddeld iets kleiner dan de vissen van zijn concurrent waardoor zijn puntentotaal 846 bedroeg. Cees van Gastel maakte het podium in dit vak compleet door 39 vissen, met een waarde van 585 punten, op het droge te bremgen.

In vak A eiste Cees de Winter de hoofdprijs voor zich op. Cees ving 58 vissen die een waarde van 555 punten hadden.

Omdat Ton Aarts, de winnaar van vak B, de dagprijs al een keer eerder won, ontvangt Cees als bonus ook nog de dagprijs van deze week. Louis Melisse kwam tien punten tekort om Cees naar de troon te steken. Met 52 vissen en 545 punten belandde Louis op de tweede plaats. Bart Klep ving de meeste vissen in zijn vak, 74 stuks, maar kwam toch tekort op de twee eerder genoemde tegenstrevers te overklassen. Bart zijn puntentotaal was 512.


Verenigingsactiviteiten afgelast

Op dinsdag 13 oktober jl. maakte het kabinet bekend dat er nieuwe strengere maatregelen van kracht zijn geworden om de tweede golf van de coronacrisis de kop in te drukken. Deze extra maatregelen zullen tenminste tot en met 10 november gaan gelden.

Dit betekent dat, net zoals in het afgelopen voorjaar, bijna alle evenementen verboden zijn. Hieronder vallen dus ook viswedstrijden. Alleen activiteiten voor de jeugd in eigen verenigingsverband mogen op dit moment nog doorgaan.

Sportvisserij Nederland en onze vereniging hechten zeer aan de naleving van deze aangescherpte regels, omdat we net als iedereen willen bijdragen aan de bestrijding van het coronavirus. Sportvissers die toch willen gaan vissen om een frisse neus te halen, krijgen van Sportvisserij Nederland en onze vereniging het dringende verzoek om maatregelen van de overheden na te leven en hoe dan ook de volgende richtlijnen in acht te nemen:
Als je gaat vissen, ga dan in je eentje, ook als je met een boot het water opgaat; Kies je stekken liefst in landelijk gebied, zodat je weinig andere mensen tegenkomt; Hou je ten allen tijde aan de minimale afstand van 1,5 meter.
Dat de regels op dit moment zwaar voelen, is niet voor niets: ze zijn van groot belang voor onszelf en voor anderen. Houd je er dus aan en blijf gezond, dan kunnen we hopelijk snel weer als vanouds sportvissen.
Verder betekent dit dat al de activiteiten die onze vereniging gepland heeft staan tot en met 10 november niet door kunnen gaan en daarom afgelast zijn. Alleen de geplande jeugdviswedstrijd op 21 oktober zal wel doorgaan.
Houdt regelmatig onze website in de gaten voor de laatste veranderingen.[n]