Allerzielen in de Coronatijd een nieuwe ervaring

ETTEN-LEUR - In het afgelopen jaar hebben veel mensen afscheid moeten nemen van iemand waar men veel van hield. Veelal was er sprake van een afscheid wat werd bemoeilijkt door de maatregelen en beperkingen met betrekking tot het Coronavirus.


Het deed ons pijn om te zien hoe er, in zeer kleine groep soms, afscheid moest worden genomen. Wij hebben steeds gebeden, dat de nabestaanden de kracht mochten ontvangen om dit verlies te dragen.

In onze geloofsgemeenschap nemen overleden medeparochianen een grote plaats in. Wij willen hen niet vergeten. Het is dan ook een goede gewoonte dat wij onze overleden medeparochianen jaarlijks herdenken met een viering op 2 november, de avond van Allerzielen.

Tot onze grote spijt, is het dit jaar niet mogelijk om onder de gegeven omstandigheden samen te komen voor een herdenkingsviering. Niet in de kerk en helaas is het ook niet toegestaan om op de begraafplaatsen samen te komen met een groep mensen. In plaats daarvan gaan we een besloten eucharistieviering opnemen. Zoals gebruikelijk worden in deze viering de namen van de overleden parochianen genoemd en wordt er een kaars voor hen ontstoken. ’s Avonds wordt de viering via internet uitgezonden zodat u ook in huiselijke kring stil kunt staan bij het overlijden van uw dierbare. Op deze manier hopen wij op een waardige wijze alle overledenen te herdenken. U vindt vanaf 2 november, 19:00 uur, op de website van de parochie (hmaria.nl) een knop waarmee u direct bij de viering komt. Deze viering zal hier de rest van de maand zichtbaar blijven. Samen willen wij zo met onze dierbare overledenen verbonden blijven over de grenzen van de dood heen.[n]