Links de websitebeheerder Arie de Bruin en rechts de websitebouwer Johan Baaten
Links de websitebeheerder Arie de Bruin en rechts de websitebouwer Johan Baaten Foto:

Heemkundekring presenteert nieuwe website

ETTEN-LEUR - Juist in deze tijd waarin het bijna onmogelijk is elkaar persoonlijk te treffen presenteert de Heemkundekring 'Jan Uten Houte' met trots een nieuwe website.


Deze is gewijd aan leven, werk en nalatenschap van de Leurse suikerfabrikant S.C.J. Heerma van Voss (1841-1934) en aan luchtvaart in Etten-Leur.

De website, www.heermavanvoss.nl, is 19 oktober online geplaatst, 86 jaar geleden de sterfdatum van S.C.J. Heerma van Voss.

Hiermee wordt postuum hulde gebracht aan hem.


Beroemdheid

Van 1869 tot 1919 gaf Heerma van Voss leiding aan de suikerfabriek “Zwartenberg”, in de buurt van het dorp Leur (N.-Br.). In zijn lange leven deed hij echter veel meer.

Hij kan omschreven worden met de woorden markant, innovatief, ondernemend, vasthoudend, weldoener, sociaal bewogen, familieman, nors en oprecht.

In zijn tijd was hij een beroemdheid. De website is opgezet om zijn bewaarde en verzamelde nalatenschap eenvoudig toegankelijk te maken.

Ook aspecten van de suikerindustrie en het maatschappelijke en sociale leven in Nederland komen aan bod. Merendeels is gekozen voor publiceren in de vorm van boeken.

Dat kan een “gewoon” boek zijn, maar ook een “archiefdossier op thema, in boekvorm”.

Aanvullingen en correcties

De publicaties bevatten feiten, gebeurtenissen en verhalen, in woord en beeld. Aanvullingen en correcties worden zeer op prijs gesteld en kunnen worden doorgegeven aan onze websitebeheerder Arie de Bruin, tel. 06 20654191, e-mail: a.de.bruin07@freeler.nl[n]