Kunstenares Marieke Samuels. FOTO JEFF SAMUELS
Kunstenares Marieke Samuels. FOTO JEFF SAMUELS

Expositie van kunstenares Mieke Samuels

ETTEN-LEUR - In de foyers van de Nieuwe Nobelaer is tot eind november een groot aantal werken van de Etten-Leurse kunstenares Marieke Samuels te zien. In deze ruimte is voldoende plaats is om anderhalve meter afstand te bewaren.


Marieke Samuels staat bekend om haar werk waarin het vrouwelijk gelaat een belangrijke rol speelt. Al haar hele leven heeft ze een grote fascinatie voor deze gezichten. Gedurende haar ontwikkeling als kunstenares is de abstracte ondergrond een steeds grotere rol in haar werk gaan spelen. De gezichten die daarin ontstaan zijn echter nog steeds heel realistisch. Veelal spiegelen de gezichten de emoties van de toeschouwer. Er is ook wel eens gezegd dat als je naar haar schilderijen kijkt, je een verhaal binnen stapt. Op haar doeken gebruikt Marieke voornamelijk acrylverf om de abstracte achtergronden te creëren. Ze werkt altijd met meerdere transparante lagen. Tot slot laat ze een gezicht verschijnen in haar werk, soms met de hulp van houtskool of potlood. Ze heeft namelijk een manier gevonden om dit te fixeren op de acrylverf. Het formaat varieert van klein tot groot. Het werk is dynamisch en toch is er sprake van een pose en verstilling. Deze tegenstrijdigheid maakt het werk interessant.

Marieke Samuels (1965, Bergen op Zoom) woont en werkt in Etten-Leur. Naast zelf schilderen geeft ze les in portret tekenen aan volwassenen. Tegenwoordig geeft ze ook diverse workshops in het creëren van portretten met andere technieken. Haar werk is al op veel plaatsen te zien geweest in Nederland, België, India en Amerika.

Informatie

U kunt altijd bij de balie van de Nieuwe Nobelaer informeren of de foyers open zijn voor bezoek. Als u van tevoren wilt bellen, kunt u dit doen op T 076 5045200.

Voor meer informatie over de kunstenares en deze expositie kunt u terecht op de website www.mariekesamuels.nl.[n]