Helaas geen publiek dit jaar. FOTO FRANS VAN DER BOM
Helaas geen publiek dit jaar. FOTO FRANS VAN DER BOM

Sint vertelt over zijn aankomst in Etten-Leur

ETTEN-LEUR - "Sinterklaas, wij ontvingen in oktober bij de Bode uw brief over uw aankomst in Etten-Leur. Mogen we u een paar vragen stellen, nu de tijden zo veranderen”. "Maar natuurlijk”, luidde het antwoord van Sinterklaas vanuit Spanje. Lees hier ons interview met Sinterklaas.

Wat krijgt u allemaal mee in Spanje over de kinderen in Etten-Leur?
Eigenlijk alles. Natuurlijk ben ik dit alles in mijn grote boek aan het schrijven. Het staat al vol mooie weetjes over de kinderen in Etten-Leur. Elke dag schrijf ik er trouw iets bij. En dit jaar wordt het nog dikker. Heerlijk dat er weer meer kinderen bij zijn gekomen in Etten-Leur. Op de bladzijde van Lyve, Chris en Tessa heb ik Mila erbij mogen schrijven. Op de bladzijde van Luna en Cooper, staat Jaxx erbij. Dat er zijn nog maar twee, het zijn er teveel om op te noemen. Leuk hoor! Nog meer kinderen op mijn kinderfeest.

Het is een bijzonder jaar Sint, wat doet dat met u?

Op mijn leeftijd is gezondheid een extra groot cadeau. Natuurlijk ben ik voorzichtig en volg ik de maatregelen. Wat ik aan iedereen mee wil geven, is dat mijn verjaardag en komst naar Nederland anders is dan anders. Tja, dat brengt de tijd van nu helaas met zich mee. Maar dat het feest zal er niet minder om zijn. ‘Anders' kan je bijvoorbeeld thuis ook heel leuk maken, mijn wens is dat alle volwassenen er met de kinderen een feestje van maken. Ik ben dol op zelfgemaakte tekeningen in schoenen. Oh wacht, mijn Piet roept dat hij rijmpjes in schoenen het leukste vindt. Inderdaad, ook leuk! Al vind ik het natuurlijk echt heel jammer dat mijn aankomst, in aanwezigheid van alle inwoners in Etten-Leur, niet door mag gaan. Ik had heel graag door de straten van Etten-Leur gereden om alle vrolijke snoeten te zien en zoals beloofd heel hard te zwaaien.

Aankomst niet doorgaan? Dat wisten we nog niet! Vertelt u er eens meer over!

Samen met mijn regelpiet heb ik veel gebeld en gemaild met alle mensen welke jaarlijks alles regelen in Etten-Leur. We hadden mooie plannen. Tot het moment dat bij jullie in Nederland de tweede golf van corona kwam. Met zoveel mensen bij elkaar zijn als ik aankom in Etten-Leur, mag definitief niet meer op 15 november. Hoe graag we het allemaal ook willen. Wat zeg ik graag, ik bedoel HEEEEEEEEL GRAAAAAAG. En natuurlijk kom ik! Alleen zonder elkaar die dag op straat al te ontmoeten.

Maar de kinderen willen u natuurlijk dolgraag snel zien. Kan dat?

Natuurlijk. En dat kan zelfs heel veilig via internet. Op zondag 15 november ga ik naar het podium van de Nieuwe Nobelaer. Niet alleen hoor, ik neem een aantal Pieten mee. Helaas mogen alle mensen met een kaartje er niet bij zijn. Tja, soms veranderen maatregelen. Dat is ook zo bij de maatregelen voor theaters. De Nieuwe Nobelaer heeft alle kaartjesbezitters een berichtje gestuurd. Houdt altijd ons Facebookpagina "Intocht Sinterklaas Etten-Leur” in de gaten, hier houden we iedereen op de hoogte!
Maar iedereen kan ons deze dag zien! Wij mogen het podium op en onze camerapiet gaat ervoor zorgen dat jullie ons zien, later kijken mag ook hoor!

Sinterklaas wat fijn! Hoe laat kunnen we er klaar voor zitten?

Zet de pepernoten maar vast klaar. Zet de verwarming thuis wat hoger. Ga met je gezin op de bank zitten en kijk op www.intochtettenleur.nl. Want op zondag 15 november vanaf 14 uur zien jullie ons daar. Pak alle kansen om het thuis gezellig te maken in deze bijzondere Sinttijd! Daarmee bezorgen jullie mij een groot plezier.[n]