Het dienblad van Nathan kent in deze coronatijden een geheel andere vulling. FOTO LEN POPPELAARS
Het dienblad van Nathan kent in deze coronatijden een geheel andere vulling. FOTO LEN POPPELAARS Foto: Len Poppelaars

Nathan serveert nu even gebitsprotheses

ETTEN-LEUR – De horeca sloot een aantal weken geleden wederom noodgedwongen haar deuren, zo ook in Etten-Leur. Ondernemers van de Ronde Tafel sloegen de handen ineen. Het initiatief ‘detacheren van horecapersoneel bij collega ondernemers’ was snel geboren. Tijdelijk elders aan de slag, dat is de bijzondere switch welke ook Nathan van den Bosch maakte. Van assistent bedrijfsleider bij Vincents Bar & Bistro, naar koerier van onder andere gebitsprotheses bij Tandvorm.

DOOR LEN POPPELAARS



Nathan (25) was in september net veranderd van baan, een bewuste keuze. In mei vader geworden van zoon Lars, was het zijn wens meer regelmaat in zijn werk te hebben en dichterbij huis. De sluiting was geen verrassing. “Je ziet het wel aankomen, maar zeker jammer. Je begint net je weg te vinden en collega’s te leren kennen. Net aan het acclimatiseren”, aldus Nathan.



Triage

In eerste instantie begon hij in de triage bij Avoord. Triage betekent onder andere dat je bezoekers registreert bij binnenkomst. “Het betekende op een vaste plaats zitten. Stilzitten past niet bij mij. Ooit gekozen voor de horeca om het contact met mensen. Het naar hun zin maken en adviseren. Wat ik leuk en lekker vind, meegeven in mijn advies”.



Koerier

Anderhalve week later startte hij bij Tandvorm, een tandtechnisch laboratorium gevestigd aan de Bisschopsmolenstraat in Etten-Leur. Als koerier brengt hij onder andere de gereed zijnde gebitsprotheses en kronen naar tandartsen, van Breda tot Roosendaal. Vroeger heeft Nathan wel eens gedacht: ‘Ik wil wel eens een keer mee op de vrachtwagen’. Een klein beetje sluit zijn vrije leven achter het stuur van een bestelbusje hier wel op aan. Echter op zijn veertiende werkte hij al in de afwaskeuken, horeca blijft dus zeker zijn voorkeur hebben.



Burgerlijk

De contacten met mensen zijn beduidend anders. “Eigenlijk stap ik de deur bij een tandartsenpraktijk binnen en ga zo snel mogelijk weer naar buiten. Vaak kom ik alleen aan een balie of wachtkamer. Een praatje maken? Nee, in deze laatste zitten de mensen ook niet voor hun plezier”. Het ontbreken van de contacten welke je normaal gesproken in de horeca hebt, daar moest hij aan wennen. Nathan geeft aan dat hij nu als 25-jarige wel wat burgerlijk leeft, aangevuld met: “Hier is nu niets mis mee”. Hij start zijn werkdag om tien uur, gaat thuis lunchen en komt rond vijf uur weer thuis. Het voordeel? “We eten vaker samen en voor de kleine is het fijn dat ik meer thuis ben”.


Binding

Zijn ervaring in deze voor hem nieuwe branche? “Niet alles hoeft snel en gehaast. Een enkele keer dat je ergens op tijd moet zijn”. Hij rijdt rond de 250 kilometer over de weg voor het bezorgen van het door de tandtechnici vervaardigde werk. Het feit dat hij rijdt, schept ruimte binnen Tandvorm waar op deze manier de medewerkers zich op hun eigen vakgebied kunnen focussen. Zijn collega’s in de horeca ziet hij nog steeds. “Ik werk nog wel twee avonden bij Het Witte Paard, hiermee houden we binding. Anders zie en hoor je elkaar echt niet meer”. [n]