Links Tiny Boeren, rechts Onno Feenstra
Links Tiny Boeren, rechts Onno Feenstra Foto: Eric Martherus

Utrecht Badmintonschool rijker met Etten-Leurse inbreng

ETTEN-LEUR - Al enkele weken is Utrecht en omstreken een Badmintonschool rijker. Nieuwegeiner Eric Martherus zinspeelt al enkele jaren om een Badmintonschool in de regio Utrecht te starten. Samen met Andrea Grim (jeugdbestuurslid OSM Maarssen), trainster Tiny Boeren en trainster Celeste Greve (uit Houten) is dit plan in de 1e corona periode uitgewerkt.

Eric Martherus is gymleraar, heeft een CIOS en Academy voor Lichamelijk Opvoeding achtergrond, is gelicenseerd sportleider 4 trainer badminton, Tiny Boeren heeft een Sportleider 3 badminton met licentie en Celeste Greve heeft een Sportleider 2 badminton diploma. Celeste speelt momenteel 3e divisie bij BC Amersfoort. Onlangs hebben de trainers ook de Athletics Skills Model instructeur (ASM) opleiding afgerond.

Doelstelling is om jeugdige badmintonspelers op te leiden, met een veelzijdig, gericht en gestructureerde aanbod. Om te komen tot een goede badmintonspeler is de motorische ontwikkeling belangrijk. Daarbij zal de focus ook worden gelegd naar techniek en tactiek. Het mentale en fysieke gedeelte is zeker een speerpunt.

Waar in andere delen van Nederland al langer talent centra’s zijn, is dit nog niet het geval in de regio Utrecht. ”Daarom deze stap”….volgens Eric Martherus. Badmintonschool Utrecht is ook onderdeel van het topsport netwerk Utrecht. Spelers die bij de badmintonschool trainen blijven lid van hun club en blijven daar ook trainen.


Tiny Boeren

Tiny Boeren is trainster bij Badmintonschool Utrecht. Zij woont in Etten-Leur en werkt bij NEMIJTEK BV (cold storage) in Breda. Elke maandag rijdt zij van Breda naar Utrecht. Badmintonschool Utrecht heeft lang gezocht naar bevlogen badminton trainers.

In Tiny vonden zij een trainster die gediplomeerd is, kennis heeft van zaken (badminton) en een prestatieve instelling heeft gepaard met humor. In Utrecht vond zij de match met de trainersstaf en andersom. “Ik rij liever iets verder weg om in zo’n setting terecht te komen waar wij dezelfde gedachten hebben over bijvoorbeeld motorische ontwikkeling.”…..aldus Tiny Boeren. Al 2 keer is zij in Indonesië geweest om daar kennis te maken met het Indonesisch badminton. Niet geheel toevallig zijn in Utrecht ook de trainers bekend met het Indonesisch systeem.

Gelukkig rijdt Onno Feenstra, inwoner van Breda, mee met Tiny. Onno is daar een van de jeugdspelers. Ook Onno zocht en vond de omgeving waar hij zich kan ontwikkelen in de badmintonsport.


Kika (kinderen kankervrij)

Tiny Boeren is ook Runforkika lid van team Kika Nieuwegein. Al enige tijd organiseren zij activiteiten met als doel om geld in te zamelen voor het goede doel KIKA. Stichting Kika heeft onder ander het doel om de genezingskans, bij kinderen die kanker hebben, te vergroten. Ook gaat een groot deel naar onderzoek. Zo organiseerde Tiny een “airbadminton” toernooi in Breda. Het inschrijfgeld en de donaties waren dan bestemd voor Kika.

Het is wellicht niet in de buurt, maar wil je ook een keer meetrainen bij Badmintonschool Utrecht? Dat kan altijd. Badmintonschool Utrecht traint op de maandagavond van 18.00-19.30 uur in de sporthal “de Speler” in Ondiep (Utrecht).

Kijk ook even op onze website www.badmintonschoolutrecht.nl.

Voor andere informatie of vragen, mail naar info@badmintonschoolutrecht.nl.[n]