Accordeonist Juul (midden) verrast de beugelaars van BC ‘t Palet.
Accordeonist Juul (midden) verrast de beugelaars van BC ‘t Palet.

Spelers van BC ’t Palet krijgen een verrassing

ETTEN-LEUR - Na 2 weken geen beugelen, vanwege bekende reden, was het afgelopen vrijdag weer (bijna) als vanouds. Om 13.00 uur lagen de beugelbollen al op de beugelbaan en werd er door de eerste groep van 4 'afgespeeld'.


Het was wat frisjes en dus liep de volgende groep zich maar een beetje warm rondom de beugelbaan. Zo af en toe een welgemeende tip gevend als het wat lang duurde voordat er gescoord werd.

Met 30 tegen 26 is de partij afgesloten in het voordeel van Mart van den Enden en Tonny Geldtmeijer tegen Jan van der Wal en Piet Aerts.

Het volgende viertal, Piet Verhoeven en Ries Jaspers tegen Martien de Jong en Kees Naalden, waren aanzienlijk sneller aan de eindstreep. Eindstand 30-18 in het voordeel van Piet en Ries. Kees en Martien waren het met elkaar niet helemaal eens over hun tactische spel.

Omdat er geen pauze is gehouden, vanwege het 'schenkverbod' in De Linde, konden er tot ca. 16.00 uur 7 partijen worden gespeeld.

Rein Nuiten, die een aantal partijen als 'baanmeester op afstand' optrad, kon ook nog 2 partijen meedoen met aardige resultaten. Gonnie van der Wal was, mede vanwege de soms kille wind, wat later en pakte de laatste partijen nog even mee met 1 keer winst en 1 keer een nipt verlies.

En de verrassing dan?

Dat was accordeonist Juul, die door de Lambertusstraat op weg naar huis was. Kees Naalden trok op gepaste wijze de aandacht van Juul en die kon het niet laten om de beugelaars te verrassen met een aantal van zijn bekende nummers. Zeer bedankt Juul![n]