Topdag voor Platvissers met veel vangsten

ETTEN-LEUR - Tocht 6 zit er weer op. Helaas voor de thuisblijvers maar het was een buitengewoon goede visdag ondanks de zeer matige start met regen bij het uitvaren.


Gelukkig maar even gevaren en net buiten de haven een prima visstek gevonden door schipper Joop. De weergoden werden ook vriendelijker en het werd droog voor de rest van de dag. Ook de temperatuur was prima te doen. Na een voorzichtige start met toch wel wat vragende gezichten naar links en rechts werd de eerste vis door Henny binnenboord gehaald. Dat betekende meteen de start voor een vreugdedansje aan boord. Nu eens geen 'gezeur' over: "Het is altijd aan die kant", want het ging prima aan alle kanten van de boot. Zowel achterop als midden en voorop knalden de wijtingen op het aangeboden aas. De afmetingen waren meer dan prima wat ook goed te voelen was door de aanbeten op de hengels. Ook de schar liet zich goed zien en ook daarvan kwamen mooie exemplaren aan boord. Er gingen al geluiden op met de vraag naar een tweede emmer maar de platvissen in kwestie werd pechvogel daar hij tot tweemaal toe zijn onderlijn een beetje knullig verspeelde. De emmer bleek ook niet meer nodig! Wel had iedereen zijn emmer goed gevuld. Elke visser kon terug kijken op ongeveer 25 stuks of meer. Ook nu weer een spannende strijd om het eremetaal waarbij Jan plek 1 scoorde met 95 cm op de meetlat (3 vissen) en Rinus op plek 2 hijgend in zijn nek met 93 cm. Ex aequo op 3 Henny en Kees met 92 cm. Dat het weer dicht bij elkaar zat bleek wel uit het gegeven dat de laatste plekken werden ingekleurd met 88 cm. Verder weer corona-proof gedrag met ieder zijn eigen gekleurde schoenveter aan de arm; Joop en Marina liepen op crocs waarschijnlijk omdat ze geen veters meer in hun schoenen hadden. Verder blijken de Planvissers mensen met ieder een eigen gevoelsleven en dat bleek ook nu weer; fijn dat elkeen zijn gal en irritatie aan dek mag spuwen om vervolgens weer de beste vriendjes met elkaar te zijn. Soms lijken het wel schoolkinderen. Dat houdt de relaties levendig en er is ruimte voor intermenselijk contact en dat voelt soms bij een enkeling warmpjes aan.


Programma

Nog een vistocht te gaan en wel op 20 december Niet vergeten Jan te bellen op 14 december, zodat we op een prettige en gezellige wijze 2020 'knallend' kunnen afsluiten op de Oosterschelde want thuis mag het niet.[n]