Herman en zijn BlinQ team bij het pand aan de Concordialaan.
Herman en zijn BlinQ team bij het pand aan de Concordialaan. FOTO KRIJN TEN HOVE

‘Met stralende lach weer naar buiten’

ETTEN-LEUR - Toen Herman de Raaf in 2010 zijn eigen tandartspraktijk begon wilde hij een moderne laagdrempelige praktijk worden. Dat lijkt gezien de enorme groei gelukt. Eind 2018 en begin 2020 zijn respectievelijk de praktijken Confident uit Etten-Leur en Videnti uit Sint Willibrord door hem overgenomen. Vanaf deze week gaan de praktijken samen verder onder de naam BlinQ Tandartsengroep.

DOOR KRIJN TEN HOVE


Maar wat is een moderne en laagdrempelige praktijk dan volgens De Raaf? “Veel mensen zijn bang voor een tandarts en gaan er gespannen naar toe. Wij willen dat de mensen met een lach binnenkomen en met een lach weggaan. Enerzijds door goede behandelingen, maar ook door gastvrijheid, een vleugje humor in de omgang en een goed team.” Door hiernaast in te zetten op preventie kunnen volgens hem veel behandelingen voorkomen worden. Dat zijn aanpak werkt blijkt wel uit de enorme groei die hij doormaakte in de afgelopen jaren. “Door het team groeide de praktijk uit van een eenmanspraktijk tot een praktijk met drie tandartsen, twee mondhygiënisten en vier preventieassistenten en een volle agenda.” Met de overnames wil hij samen met zijn team de BlinQ-filosofie breder gaan inzetten. “De overnames hebben we niet direct gecommuniceerd maar eerst rustig in de keuken meegekeken, de patiënten leren kennen. Nu het team begint onze patiëntbenadering overal door te voeren, kunnen we er ook mee naar buiten treden. Daarom gebeurt vanaf nu onder de gezamenlijke naam BlinQ Tandartsengroep.” Door de samenvoeging ontstaat er een praktijk met acht tandartsen, vijf mondhygiënisten en twaalf preventieassistenten. “Doelstelling is dat patiënten overal op dezelfde wijze benaderd en behandeld worden. Maar een groter team betekent ook dat we meer specialismen in huis hebben.” Zelf is hij naast zijn algemene tandartswerk gespecialiseerd in het maken en plaatsen van facings. “Maar zo hebben we ook iemand die uiterst vakkundig is in zenuwbehandelingen of iemand die heel goed met kinderen kan omgaan.”


Behandelruimte

Door de overname van Confident en Videnti creëert men behandelruimte, wat nog niet wil zeggen dat er een lege agenda is. "Nu we onze filosofie op alle praktijken doorvoeren kunnen we wel meer inzetten op preventie en zijn er minder behandelingen nodig, wat op termijn ruimte oplevert. Daarnaast blijven we zoeken naar een optimale bezetting van de behandelkamers waardoor er ruimte voor meer patiënten gaat ontstaan.” De Raaf hoopt met de samenvoeging dat hij zijn visie op de moderne tandartspraktijk verder kan uitdragen. "Dat we meer mensen kunnen overtuigen van het nut van preventie en dat als er dan toch een behandeling nodig is we gebruik kunnen maken van specialistische kennis die we in huis hebben zodat nog meer mensen met een lach komen en een stralende lach weer weggaan.”[n]