SC Unitas'30 E-weekend en Nieuwjaarskamp afgelast

ETTEN-LEUR - Helaas kan in de kerstvakantie het E-weekend en het Nieuwjaarskamp door de COVID-19 maatregelen niet doorgaan.


Zaterdag 5 december is het Unitas'30 sportcomplex gesloten i.v.m. Sinterklaas. Het vriendschappelijke programma schuift daarmee een week door. De laatste speeldag zal zaterdag 19 december zijn. Vanwege de winterstop zal het Unitas'30 sportcomplex gesloten zijn vanaf maandag 21 december. Op maandag 4 januari 2021 zullen de trainingen weer starten.


De historie van Unitas'30 (deel 5)

Het bezit van een eigen home heeft tot de verdere groei van de vereniging en tot de versteviging van de onderlinge betrekkingen bijgedragen. Het werd het centrum van het clubleven. De steeds betere verhoudingen waren eveneens van invloed op de prestaties. Wie herinnert zich ook niet de derby's met Internos en Rood Wit tijdens de 60-jaren: tribunes werden bijgebouwd en bezoekersaantallen van 2.000 tot 3.000. Toen vonden de mensen de weg nog naar het voetbalveld: weken van tevoren werd al over gesproken, vooral tussen de inwoners van de Leur en Etten. Nu een betere begeleiding mogelijk was, werden op het sportieve vlak steeds meer klinkende prestaties geleverd met als hoogtepunt het kampioenschap in de tweede klasse in 1967. Unitas promoveerde naar de eerste klasse! Een hoogtepunt in de geschiedenis van de Leur. Spelers/ technische staf/ bestuur die daar een steentje in bijdroegen waren o.a. Jan v.d Berk, Henk Willemsen, Ad Timp, Henk Tak, Kees Bakker, Toon Vermunt, Mario Frijters, Alfons Hendrikx, Driekske Teunissen (materiaal), Piet Tielemans, Broer van Dijk, Louis Timp, Gerrit Goutziers, Ries Hendrikx, Toon Nouws, Walter Langen (trainer), Koos Aarts (bestuur), Willem van Dongen (bestuur), Willem v.d Broek (voorzitter), Robert Raaijmakers (secretaris) en Theo Hermans (grensrechter). Lang heeft dit succes niet geduurd, op het einde van die competitie stonden we weer in de tweede klasse. Dit heeft verscheidene oorzaken gehad: 1e: Unitas was gewend om stevig aan te vallen in de 2e klasse. Men dacht dat in de 1e klasse ook te kunnen en het ging wel, maar ten koste van veel tegengoals. Gebrek aan routine dus; 2e: Pech. Maar dat is altijd zo als je in de onderste regionen vertoeft; 3e: Blessures. Unitas speelde diverse wedstrijden met te veel invallers en daaruit bleek dat onze selectie in die tijd te klein was voor die klasse. Zo verlieten we ons voetbalveld op het Patteluk op de Leur in 1970, terwijl we dus weer in de 2e klasse stonden.[n]