Tonny Geldtmeijer (L) houdt het spelverloop nauwlettend in de gaten.
Tonny Geldtmeijer (L) houdt het spelverloop nauwlettend in de gaten.

BC ’t Palet, berekoud en gezellig

ETTEN-LEUR - Dat we als beugelaars genieten van het mooie beugelspel mag inmiddels bij “onze volgers” wel duidelijk zijn. Dat we ons niet door een beetje (voorspelde) regen laten tegenhouden is al heel vaak bewezen.


Dat echter bij een zeer koude wind bijna alle beugelaars toch staan te trappelen om hun beste spel ten toon te spreiden is echt uniek. En dat, terwijl we weten dat er in De Linde geen warme versnapering mag worden geschonken. Wel kunnen we gebruik maken van de toiletten en dat geeft in ieder geval de mogelijkheid om even “bij te warmen”.


Toch is die lage temperatuur wellicht van invloed op de prestaties “in het veld”. Daar waar we in enkele voorgaande verhalen trots vermeldden dat, bij het afsluiten van een partij, de uitslagen steeds dichter bij elkaar komen was het afgelopen week regelmatig “huilen met de pet op”. Afsluiten met 30 tegen 12, 30 tegen 18 en 30 tegen 20 werd zelden zo vaak genoteerd als nu. En dan valt, bij het verliezende team, ook op dat de beugelbaan toch wel erg veel “hobbeltjes en kuilen” vertoond.

Maar, beste beugelaars, ook de winnaars van een partij spelen op diezelfde baan. Dus……..daar zullen we nog even mee moeten leren leven.


Dat het, ondanks tegenvallende scores voor de verliezers, toch vooral gezelligheid is op de beugelbaan blijkt wel uit de vrolijke gezichten op de foto. Mart van den Enden, Piet Verhoeven, Martien de Jong en Kees Naalden maakten er “een vrolijke pot” van. Nog een paar weken en dan sluiten we 2020 af en weten we wie er “beugelkampioen 2020” is.[n]