In memoriam DSE-erelid Piet Koevoets

ETTEN-LEUR - Er is een markante DSE’er heengegaan. Vrijdagmiddag 4 december jl. bereikte ons het droevige bericht, dat ons erelid Piet Koevoets op 73-jarige leeftijd is overleden.


Veel oudere leden onder ons zullen Piet zeer goed kennen, omdat Piet “bijna” altijd bij DSE was, zijn 2e grote liefde. Piet heeft meer dan 25 jaren het Secretariaat bij onze club onder zijn hoede gehad en deed daarnaast nog allerlei andere zaken die op zijn pad kwamen en gedaan moesten worden. Ook de contacten met onze vrienden uit Büchel onderhield hij graag en altijd was Piet op zaterdag en ook vaak op zondag bij DSE aanwezig; een rasechte vrijwilliger, een clubman met blauw wit bloed in de aderen!. Ik heb het genoegen gehad nog een aantal jaren met Piet samen in het Bestuur te mogen zitten en dat waren mooie jaren.

Piet maakte van zijn hart geen moordkuil en zei waar het op stond en ging vaak in discussie, maar kon ook incasseren en toegeven als de argumenten maar goed onderbouwd waren.

Helaas werd Piet op een gegeven moment Parkinson-patiënt en moest hij van lieverlee zijn vertrouwde job bij DSE laten varen, dat deed hem veel zeer. Gelukkig kwam hij de afgelopen jaren op zaterdagmorgen nog af en toe een kijkje nemen op ons sportpark, dat deed hem goed. Hij was echter ook zeer trots op zijn onderscheiding die hij gekregen heeft, niks voor Piet om met zoiets aan te komen, maar wat was hij zichtbaar gelukkig toen hij Koninklijk onderscheiden werd!

Nogmaals, een markante DSE’er is heengegaan... Wij wensen de familie veel sterkte bij het verwerken van dit grote verlies.

Rust zacht Piet….

Namens het Bestuur, Corné Lauwen.[n]