Ons Etten-Leur trok aan de bel over de nieuwe regels.
Ons Etten-Leur trok aan de bel over de nieuwe regels. Foto: Jack Konings

Abonneehouders parkeergarage betalen voortaan borg

ETTEN-LEUR – Abonneehouders van de parkeergarage betalen voortaan 10 euro borg voor hun pas. Dat heeft de gemeente Etten-Leur besloten. Reden is dat veel mensen hun pas na afloop niet inleverden. Daardoor leek het voor langparkeerders alsof het abonnementsgeld was gestegen.


Ons Etten-Leur trok bij het gemeentebestuur aan de bel over deze kostenstijging. Een abonnee had zich beklaagd bij de partij, omdat hij een factuur ontving van 197,50 euro per kwartaal in plaats van 187,50 euro per kwartaal. De gemeente laat weten dat dit komt door de nieuwe borgmaatregel. Daarnaast klaagde desbetreffende persoon dat de rekeningen wel erg dicht bij elkaar lagen. Hij betaalde in november al 187,50 euro voor drie maanden en voor eind december moest hij de 197,50 euro betalen voor het nieuwe kwartaal vooruit: “Deze maanden zijn al heel duur. Dit is geen klein bedrag voor mensen met alleen maar pensioen.”


Sturen van facturen

De gemeente meldt dat betaalmomenten in principe niet zijn veranderd: “Een abonnementhouder betaalt het bedrag vooruit voorafgaand of in de beginperiode van de abonnementsperiode. Omdat dit tot op heden losgekoppeld was van het abonnement, kon het moment van de ontvangst van de facturen juist erg uiteenlopen. Dit willen we in de toekomst voorkomen door het betalen direct te koppelen aan de aanvraag of verlenging. De abonnementhouder weet dan dat bij een verlenging direct een betaling uitgevoerd moet worden. Abonnementhouders worden dan niet meer verrast door een factuur die niet altijd even stipt werd verstuurd.”

Vanaf 2021 volgen de rekeningen in een vast ritme.[n]