In memoriam: John van Unen

ETTEN-LEUR - Woensdag 8 december vernamen we, dat John van Unen was overleden. Ofschoon wij allen wisten, dat zijn gezondheid niet optimaal was, kwam het bericht van overlijden toch nog onverwacht. Een groot voetballiefhebber en een hartstochtelijk duivenmelker was heengegaan.

John was een lid met een grote staat van dienst voor v.v. Internos. Hij begon zijn voetballoopbaan bij de junioren van Internos in 1946 achter cafe de Brouwer op het Moleneind.

Hij doorliep er alle afdelingen van de jeugdafdeling en ontpopte zich als een goalgetter.

Dat was hij ook bij de senioren waar hij zich opwerkte tot in het eerste elftal, waarin hij jarenlang een vaste en waardevolle kracht was.

Aan het eind van zijn actieve voetbalperiode speelde hij nog diverse jaren in een lager team.

Ondertussen was hij begonnen met de cursus voetbaltrainer en ook hier had hij succes, want hij behaalde de diploma’s Voetbaltrainer 1, 2 en 3. Hij werd trainer van Wernhout, Zundert, Beek Vooruit, Ves en uiteraard ook Internos.


John was een echte Internosman


Zijn geel-blauw bloed bracht hem weer terug bij Internos. Hij werd hulptrainer en bracht het tweede elftal in een klasse die Internos aan zijn stand verplicht was. Maar al die tijd ging zijn voetbalhart toch uit naar de jeugdafdeling.

Hij werd wederom jeugdleider en trainer op wie men altijd kon rekenen. John was een echte Internosman die altijd meedacht om bepaalde voetbalzaken in de club te verbeteren en ook kritiek durfde te geven. We verliezen in hem een man met een groot Internosverleden.

John was ook een van de spelers van het team dat in 1960 de eerste contacten legde met Sp.Vgg. Baiertal en die nu reeds 60 jaar bestaan. Voor al dit verrichte werk werd hem in 1968 de speld Lid van Verdiensten uitgereikt.


John, bedankt voor al het goede dat jij voor Internos hebt gedaan.

Onze oprechte deelneming gaat ook uit naar zijn kinderen.

Mogen zij de kracht vinden om dit grote verlies te kunnen dragen en verwerken.

Dat hij ruste in vrede.

Bestuur RKVV Internos.[n]