Afbeelding

Voor wie laat jij een lichtje branden tijdens de Lichtjesactie

ETTEN-LEUR - Nederland zit voor de tweede keer in een lockdown. Maar deze lockdown drukt ons ook weer met de neus op de feiten. Zoals enerzijds de druk op de zorg, anderzijds het leed en de pijn van het verlies van dierbaren maar ook de eenzaamheid van ouderen en het missen van persoonlijke contacten. Er zijn veel mensen die een steuntje kunnen gebruiken nu.


Gemeente Etten-Leur, Lionsclub Etten-Leur en met ELkaar willen die mensen in het licht zetten. Op 30 december vragen ze eenieder een lichtje voor het raam te zetten om zo mensen te ondersteunen, aan ze te denken of herdenken of te bedanken. Doe jij ook mee? Het is heel eenvoudig. Bedenk voor wie jij aan het eind van dit jaar een lichtje wil laten branden. Voor je familie? Voor iemand die ziek is geweest of overleden? Voor iemand die iets te vieren heeft? Voor mensen uit de zorg of horeca? Of voor iemand van wie je houdt? Op diverse plaatsen zijn candlebags verkrijgbaar. Schrijf of teken hier je boodschap op, verzwaar de candlebag met wat zand of grind, zet er een ledkaarsje of waxinelichtje in en zet hem voor het raam op 30 december. En heb je geen candlebag dan nog kun je meedoen door een klein kaarsje of lampje voor je raam te zetten om zo te laten zien aan wie je denkt aan het eind van het jaar.

Uiteraard vragen we iedereen om dit wel veilig te doen. De candlebag is van brandvrijpapier maar een ongeluk zit in een klein hoekje, dus let op met andere brandbare materialen in de omgeving zoals gordijnen en planten.[n]