Kerkelijke vieringen tussen Kerstmis en Drie Koningen

ETTEN-LEUR - Kerstmis zal dit jaar in kleine kring gevierd worden zowel bij u thuis als ook in de kerken. Vanwege Corona zijn landelijk nu ook alle vieringen van Kersavond 17.00 uur tot Eerste Kerstdag 07.00 uur geannuleerd. Geen ‘Nachtmis’ dus dit jaar.


Op 24 december in de ochtend gaan de vieringen wel door, weliswaar met slechts 30 bezoekers. Het is op dit moment nog mogelijk een plaatsje te reserveren in de Petruskerk, om 9.30 uur; de viering in de Lambertuskerk van 11.00 uur is al vol.

’s Middags hadden we een Kerstspel oftewel Herdertjestocht in en rondom de Lambertuskerk gepland voor kinderen en hun ouders. Helaas hebben we vanwege Corona hiervoor geen toestemming gekregen en is het spektakel is geannuleerd.


Eerste Kerstdag

Op eerste Kerstdag is er in beide kerken een viering om 11.00 uur maar omdat ook in deze vieringen slechts 30 plaatsen beschikbaar waren zijn beide vieringen vol. Is het u niet gelukt een plaatsje te reserveren, dan is het nog wel mogelijk om op eerste Kerstdag tussen 13.00 en 15.00 uur naar de Petruskerk te komen om de kerststal te bewonderen en/of een kaarsje op te steken, en u kunt onze Kersviering op YouTube bekijken.


Reserveren

Ook zijn er nog enkele plaatsen vrij in beide kerken voor de vieringen van zondag 27 december, donderdag 31 december (Petruskerk) en vrijdag 1 januari in de Lambertuskerk. Reserveren kan via de website www.hmaria.nl of via de pastorieën, tussen 10.00 en 12.00 uur.

Ook voor deze vieringen: wacht niet te lang want vol is vol![n]