In Memoriam Trinette Braspenning

Het doek is gevallen,

het laatste bedrijf is gespeeld.

Wat nog rest is een welverdiend daverend applaus.

WERNHOUT - Trinette, een van de oprichters van Het Wernhouts Amateur Toneel. Jij was de enige van de groep met toneelervaring. Wat hebben we veel aan jou kennis en wijsheid gehad. Rustig en zonder op te vallen werkte jij heel hard, in het Bestuur, en speelde jij je rollen.

Ons eerste stuk, Ome Bart, waarin jij de hoofdrol speelde, was dankzij jou een succes. Daardoor was iedereen heel enthousiast en gingen we heel gemotiveerd verder. Ook als secretaresse van het W.A.T. heb jij heel veel uurtjes aan de club besteed.

Prachtige rollen heb jij gespeeld, in Moeke Gerre, en als Freule in "Pas op de Drempel". En nog heel veel meer. Toen het leren van de tekst moeilijker werd, hebben we nog een aantal keren wat kleinere rollen ingeschreven in bestaande stukken. Voor jou en Jan samen. Het succes wat jullie daar mee hadden was zo mooi om te zien. Vooral het plezier dat jullie eraan beleefden was onbetaalbaar. Ook als het wat minder ging met je gezondheid stond je altijd voor ons en de club klaar. We moesten je soms afremmen, want de laatste waar je aan dacht, was aan jezelf. Ook op het teerfeest en de bij de vrouwenuitjes, was jij een fijne en gezellige sfeermaker. Tot het laatst toe betrokken bij het W.A.T.

Trinette we gaan je missen!

Rust nu maar uit, want als iemand dat verdiend ben jij het wel.