In herinnering aan Jan Kustermans

ZUNDERT - Op 20 december jongstleden hebben wij afscheid genomen van Jan. Wij wisten dat de afschuwelijke ziekte hem weer in zijn greep had, maar dat het zo vlug zo gaan had niemand verwacht.

Jan was bijna 40 jaar lid van onze schietvereniging. In die jaren heeft hij vanaf 1988 tot en met 2006 in het bestuur gezeten. In deze periode en de jaren erna konden wij altijd een beroep doen op Jan voor technische en onderhoudstaken aan de schietbanen of -materialen. Wat betreft was hij een manusje van alles en konden wij op hem rekenen. Mede door zijn inzet is de ombouw naar volledig elektrische banen in de zomer van 1997 zonder veel problemen voltooid. Dat Jan een echte S.I.O.S. man was bleek wel uit zijn mededeling aan de kinderen dat zij niet op vrijdagavond op visite konen komen. Tot en met seizoen 2017/2018 was hij bijna wekelijks op onze schietavonden. Maar vanaf oktober 2018 was het door de aangebrachte poortcatheter voor hem onmogelijk om zijn geweer aan zijn schouder aan te leggen. Helaas heeft hij hierna geen verschieting meer mee kunnen doen.

En niet te vergeten was Jan in 1996 de eerste winnaar van de Jos Maas Bokaal verschieting, genoemd naar ons ere-lid die ook aan de verschrikkelijke ziekte is overleden. Wij wensen Bets, Silvia en Pieter en kleinkinderen veel sterkte met het verlies van Jan.

Luchtbuksvereniging S.I.O.S.