Kees Havermans erelid BV Oefening en Vermaak

ZUNDERT - Afgelopen vrijdag vond in Café Victoria volgens traditie de ladiesnight van biljartvereniging Oefening en Vermaak plaats, een avond waarop alle dames van de leden aanwezig zijn. Na de door gastvrouw en gastheer Anniek en Joost aangeboden maaltijd nam 'gelegenheidsvoorzitter' Eric van Dun het woord en besprak op een treffende en luchtige wijze hoe een biljartclub als Oefening en Vermaak precies in elkaar steekt.

Gaandeweg zijn betoog werd de toon wat serieuzer en begon hij op te sommen wat voorzitter Kees Havermans, lid sinds 1964, in de loop der jaren aan verdiensten heeft gehad voor de club: Gedurende hele lange tijd voorzitter van de club en al jaren de drijvende kracht achter de organisatie van het Zundertse Driebandenkampioenschap. Onder zijn leiding werd jaren geleden de stap gezet om de finalerondes in de zaal van Victoria te spelen hetgeen het toernooi zeker een boost heeft gegeven. Ook de wijze waarop Kees jarenlang de prijsuitreiking van het toernooi voor zijn rekening heeft genomen mag zeker niet onvermeld blijven. Over nagenoeg iedere deelnemer wist hij steeds op humoristische wijze een anekdote te vermelden!

Alle reden dus om Kees tot erelid te benoemen hetgeen onder luid applaus van alle leden dan ook gebeurde. Na de woorden van Eric nam Kees zelf nog even het woord en op zijn bekende wijze sloot hij, met emotie in zijn stem, het officiële gedeelte van deze avond af.

Nadat eenieder e.e.a. geestelijk een beetje had verwerkt werd de avond voortgezet met de traditionele quiz en bleef het, zoals het hoort, toch nog lang gezellig in Victoria.[l]