Nieuwe bijeenkomst Café Brein Zundert

ZUNDERT - Volgende week donderdag, 23 januari, is het weer de vierde donderdag van de maand en dat betekent dat er die dag opnieuw een editie plaatsvindt van Cafe Brein in Zundert. Van 15.00 uur tot 17.00 uur kunnen personen met NAH (Niet Aangeboren Hersenletsel), hun mantelzorgers en andere in het onderwerp geïnteresseerden, terecht in Brasserie Proeftijd aan de Molenstraat in Zundert.

Café Brein is een initiatief van een werkgroep die mensen met NAH, of andere geïnteresseerden, de gelegenheid wil bieden om elkaar in een ongedwongen en laagdrempelige sfeer te ontmoeten en te spreken. Dat onderlinge contact biedt veelal de mogelijkheid om de eigen ervaringen met elkaar te delen en van die ervaringen van elkaar te leren. Soms worden binnen Café Brein op verzoek van de bezoekers specifieke onderwerpen aan de orde gesteld. Zo werden er het afgelopen jaar een tweetal excursies georganiseerd en werden er verschillende sprekers uitgenodigd die iets konden vertellen over NAH en de gevolgen daar van. Ook werden vertegenwoordigers van de Gemeente Zundert uitgenodigd om meer te vertellen over de werkwijze en mogelijkheden die de WMO voor de doelgroep, waaronder de NAH-betrokkenen gerekend kunnen worden, kan betekenen.

NAH staat voor de gevolgen van een beroerte, een hersentumor, een ongeval, MS, Parkinson of een andere aandoening waardoor hersenletsel is ontstaan. Café Brein wordt als Burgerinitiatief ondersteund door de Gemeente Zundert en wordt iedere vierde donderdag van de maand georganiseerd. Nu dus weer volgende week donderdag van 15.00 tot 17.00 uur in Café Proeftijd in Zundert. Voor meer informatie; zie www.cafebreinzundert.nl.[l]