Sportman van het jaar, Roy Koeken. FOTO STEFAN SMITS Stefan Smits

Roy Koeken sportman van het jaar bij Ostaayense Boys

ACHTMAAL - Zaterdag was het jaarlijkse teerfeest. Vanaf 15.00 uur werd er bij Café de Toekomst in Achtmaal onder het genot van een drankje wat gebuurt en gestreden op het dartbord. Omstreeks 18.00 uur zijn we met zo'n 30 mannen en vrouwen aan tafel gegaan voor een heerlijk verzorgd 3 gangen diner. Tussen de gerechten door werd er gestemd voor sportman van het jaar. De sportman van het jaar is Roy Koeken geworden.

Om 21.00 uur zijn we richting Den Thuur vertrokken. Hier werd het befaamde teerspel gespeeld. Dit was dit jaar het spel Bier Pong. Wie dit uiteindelijk heeft gewonnen is niet bekend. Gezellig was het wel en er werd tot in de late / vroege uurtjes nog een feestje gebouwd.

Zondag werd er "gewoon" thuis gevoetbald tegen de Krochten. Dit maal in het geel omdat de Krochten ook beschikken over een groen tenue. Na een gezellige teeravond kon Ostaayen toch beschikken over 16 spelers. Waarvan het overgrote deel niet lang op 1 oor hebben gelegen. Een wedstrijd waar meer in had gezeten. Ostaayen speelde een goede eerste helft met een 4-3-3 opstelling. Een aanvallende opstelling van Ostaayen wat de eerste 15 minuten de wedstrijd domineerde. Toch kwam Ostaayen op een 0-1 achterstand. Na 35 minuten een goed geplaatst schot van Roy O. belande tegen de touwen. Zo werd er met een stand van 1-1 aan de thee gegaan. De 4-3-3 opstelling werd in de 2e helft doorgezet. Krochten kwam op een 1-2 voorsprong. Enkele kansen voor Ostaayen troffen geen doel. Jesse H. bracht nog even wat sensatie op het veld door zich te ontdoen van 1 van zijn 2 shirts. Door het aanvallende spel om op gelijke hoogte te komen viel er in de verdediging een gat. Hier profiteerde krochten van en zette zo de eindstand van 1-3 op het scorebord.

Zondag spelen we om 10.00 uur thuis op Sportcomplex Ostaayen tegen KPJ Liesbos 2. [l]