Komende activiteiten KBO Zundert

ZUNDERT - KBO 60+ in Zundert. Als u dit leest zult u zich misschien afvragen wat betekent KBO 60+ in Zundert. Het antwoord is eenvoudig, in 2020 bestaat KBO Zundert 60 jaar. In 60 jaar is er veel veranderd voor onze groep, de senioren van KBO 60+ Zundert.

KBO Zundert is begonnen als een organisatie voor de ouden van dagen, zoals de mensen van boven de 65 jaar toen genoemd werden. Daarna werden we de ouderenbond, tegenwoordig spreken we van de senioren. Als je niet meer zelfstandig kon wonen en verzorging nodig had, dan ging je 60 jaar geleden naar het gasthuis, daarna naar het rusthuis en tegenwoordig ga je naar zorgappartementen. Er is enerzijds veel veranderd in 60 jaar, anderzijds is er nog steeds en misschien wel meer een organisatie nodig om de senioren met elkaar in contact te laten komen en om elkaar te ontmoeten. Gezellige middagen met elkaar door te brengen, zoals bij de kerstviering, gezellige bingo middagen, kaartmiddagen stukje voorlichting over actuele zaken door de notaris.

Ondersteuning

KB0 60+ Zundert is een organisatie die klaar staat als senioren b.v. ondersteuning of hulp nodig hebben bij het invullen van de belastingpapieren, of voor een aanvragen van WMO en nog vele andere zaken. Ook de gezondheid en fitheid van de senioren heeft onze aandacht middels wandelingen, fietstochten, jeu des boules en koersballen. Al deze activiteiten organiseren kan alleen samen met de leden, daarom luistert het bestuur continu naar de geluiden en wensen uit de vereniging.
Over KBO 60+ Zundert gaan wij u de komende tijd verder informeren. Als bestuur zijn we druk bezig met de voorbereiding van een passende viering en een mooi feest.

Wandelen

Op maandagen 27 januari en 10 februari. We starten vanaf de Willaert om 13.30 uur. Heeft u vragen, bel even met onze wandelcoach Cees Bruijns. tel. 06-20586750. Als u het jaar bewegend in wil zetten, wandel dan mee met KBO Zundert. Ook niet leden zijn welkom.

Koersballen

Iedere dinsdagmiddag in de Willaert, aanvang 13.30 uur. Voor informatie bel even met onze organisator Addy Christ tel. 06-52690920.

Bingo

Maandag 3 februari in het Wapen van Zundert, aanvang 13.30 uur. Een gezellige middag met mooie levensmiddelen pakketten. Prijzen gekocht en samengesteld door Rietje Backx en Toos Cockx.

Jaarvergadering

Maandagmiddag 17 februari in het Wapen van Zundert, aanvang 13.30 uur. Zet het in uw agenda of op uw kalender.

Zoals u ziet een start van het 60+ jaar met vele activiteiten. Wij nodigen u uit om lid te worden en samen te zorgen voor een sterke vereniging.[l]