Standaard situatie nekt Ostaayense Boys

ACHTMAAL - Zondag speelde Ostaayen thuis tegen KPJ Liesbos 2. Een wedstrijd waar bij winst voor Ostaayen van plek zou worden gewisseld in stand. Waarbij Ostaayen de laatste weken over voldoende mankracht kon beschikken moest Ostaayen het ditmaal doen met 12 man.

Ostaayen begon aanvallend aan de wedstrijd door wederom de 4-3-3 opstelling. Al snel resulteerde dit in een doelpunt. Stefan S. slalomde door de verdediging, omspeelde de keeper en zette de stand op 1-0. Ostaayen creëerde diverse kansen. Zo was Naut dicht hij de 2-0, maar miste net de strak gegeven voorzet. Ronnie glipte een aantal keer door de verdediging maar wist helaas geen doelpunt op zijn naam te zetten. Enkele afstandsschoten wisten ook net geen doel te treffen. Een snelle uitbraak van de spits resulteerde in een 1-1. Gezien het spelbeeld was Ostaayen de bovenliggende partij. Toch was het Liesbos 2 die op voorsprong wist te komen. Zoals zo vaak gaat het bij een standaard situatie mis. Een corner van rechts word binnen gekopt 1-2.

In de 2e helft is Ostaayen weer de aanvallende ploeg, diverse goed opgezette aanvallen en kansen van Ronnie, Naut en Stefan willen er maar niet in. Aan de andere kant een corner, de 2e bal word op de slof genomen en beland tegen de touwen. Geheel tegen het spelbeeld in staat het 1-3. Domper in de wedstrijd, Jack verstapt zich en kan niet meer verder, sportman Roy K. is zijn vervanger. Met Roy bij op het middenveld wordt er extra druk opgevoerd. Een afstandsschot van Stefan S. is lang onderweg en spat uitéén op de kruising. Niet veel later dan toch een doelpunt voor Ostaayen, Ronnie gaat alleen op de keeper af en schiet in de verre hoek. 2-3 Met nog 5 minuten te gaan probeert Ostaayen er nog een punt uit te slepen. Een voorzet van Jesse wordt bijna binnengegleden door Roy en Naut, maar ook deze kans gaat er niet in. Helaas, er had meer ingezeten.

Later op de middag het bericht van onze geblesseerde Jack dat zijn onderbeen in het gips zit. Beterschap Jack! Komende week zijn we vrij![l]