Succes op Nederlandse Vogelkam-
pioenschappen voor De Edelzanger

ZUNDERT - De IJsselhallen in Zwolle was begin januari weer het toneel van de Jaarlijkse Nederlandse Vogelkampioenschappen met de titel: VOGEL 2020.

Ook onze Zundertse vogelliefhebbers van Vogelvereniging “De Edelzanger” waren hier aanwezig met hun mooiste vogels. Op VOGEL 2020, met in totaal 8750 vogels in de wedstrijdklassen, tentoonstelde zij met 75 vogels.

Het hoogst aantal punten werd behaald door Frans Raats met n stel Roodstuitparkieten met de maximum score van 2 x 95 punten. Hij behaalde ook nog prijzen met Elegantparkieten, Bergparkieten en Pruimkopparkieten. Hij had met deze soorten ook al prijzen behaald in Hoeven, Rucphen en op de Districttentoonstelling in ST. Willebrord. David Verboven was ook in de prijzen gevallen met zijn Kapoetsensijzen, Kanaries en Zebravinken. Ook op de Districttentoonstelling had hij goede uitslagen behaald met zijn Zebravinken en Kapoetsensijzen. Louis Boudewijns haalde de Kampioensprijzen op met de Stammen, Stellen en Enkeling, allen van Hybriden met exoten bloed. Op de Districttentoonstelling ook met deze soort vogels, maar ook nog met Zilverbekje en Japanse Meeuw. Tenslotte Jan van den Broek. Die behaalde prijzen met zijn Kleurgrasparkieten. Op het District had hij ook al de prijzen bij de Kleurgrasparkieten opgehaald. In totaal werden op Vogel 2020 12 Gouden en op de Districttentoonstelling 25 Gouden medailles behaald door deze vogelliefhebbers. Frans is nog met zijn beste vogels naar: 68e C.O.M. Wereldkampioenschappen voor Zang en Siervogels 2020 in MATOSINHOS in Portugal. Dit is het laatste weekend van januari. Alles bij elkaar is dit al een goede uitslag van het vogelseizoen voor de vogelliefhebbers van De Eerste Zundertse Vogelvereniging “De Edelzanger”. Misschien komt er nog een mooie afsluitende prijs bij voor Frans Raats. Nu zijn de meeste weer begonnen met kweken voor het volgende seizoen en het bestuur wenst u allen een goede kweek. En tot ziens in het najaar op de tentoonstellingen. [l]