Moerse Boys imponeert en degradeert Minor tot figurant

ZUNDERT - Moerse Boys heeft zondag uitstekende zaken gedaan. Overtuigend werd concurrent RKSV Minor opzij gezet (4-0), waardoor Klein-Zunderts vlaggenschip aansluiting vond bij de brede middenmoot van de Hoofdklasse B. Met name de tweede treffer, afkomstig van de linkervoet van Cas, was wonderschoon.

Op een amateurvoetbalveld zie je doorgaans weinig momenten die echt de perfectie benaderen. Voetbal is een spel van fouten, de ploeg die de minste fouten maakt wint over het algemeen. De tweede Moerse Boys-treffer deze middag was zo’n moment. Souplesse, balgevoel, technisch vernuft en tweebenigheid kwamen samen in één actie. Een doelpunt waar de klasse vanaf droop.

Het begon allemaal bij aanvoerder Joris, die een afgemeten verre pass verzond in de richting van de diepgaande Cas. De wijze waarop de tiener het leer vervolgens controleerde, was geniaal. Met één balcontact stuurde hij zijn tegenstander het bos in, waarna hij met links diagonaal raak schoot. De supporters langs de lijn konden hun ogen amper geloven. Zij waren zojuist getuigen geweest van een doelpunt dat eigenlijk thuishoort in een bomvol voetbalstadion.

De klasseflits van Cas was het absolute hoogtepunt van een aangename voetbalmiddag op Akkermolen. Moerse Boys liet zich van zijn allerbeste kant zien, resulterend in de grootste hoofdklassetriomf tot dusver. Vanaf minuut 1 werd de toon gezet. Binnen een mum van tijd kregen de oranjehemden een handvol hoekschoppen, terwijl een pegel van Rik gekeerd werd. Jesse luisterde zijn rentree in de basis vervolgens op met een snel doelpunt. De Minor-doelman trapte de bal tegen Pim aan, waarna Jesse met links de openingstreffer binnen schoot. We schrijven minuut vier van de wedstrijd.

In het vervolg kwam Moerse Boys nooit echt in de problemen. De oranje-witte achterhoede was deze middag op geen foutje te betrappen, het acteerde als een ondoordringbare muur. Opponent Minor vertolkte vandaag de rol die Moerse Boys vorige week bij Juliana’31 vervulde. Die van figurant. Halverwege bedroeg de marge twee treffers.

Op de momenten dat De Moer in het tweede bedrijf het gaspedaal indrukte, was Minor niet bij machte om de oranje-witten af te stoppen. De beslissende derde treffer liet dan ook niet lang op zich wachten. Rond het uur kreeg Joris de bal in het zestienmetergebied, waarna hij de hoek voor het uitkiezen had en de doelman kansloos liet.

Het slotakkoord was vervolgens voor Daan, die een uitmuntende combinatie met Pim bekroonde met een treffer. Moerse Boys vervulde de harten van de supporters met hoop. De manier waarop het speelde, de wijze waarop de doelpunten tot stand kwamen, toonde aan dat Moerse Boys met deze spelersgroep steeds weer tot fraaie dingen in staat is. Vermeldenswaardig tot slot was het debuut van jeugdspeler Aiman Annouhi. De aanvaller rijgt bij JO19-1 de doelpunten aaneen en kreeg daarvoor zondag de ultieme beloning in de vorm van een debuut in de hoofdmacht.

Drie punten erbij, maakt na zestien competitieduels een puntentotaal van achttien. Moerse Boys klom op naar de veilige twaalfde plaats op de ranglijst. De verschillen zijn echter minimaal. Een uiterst belangrijke triomf vandaag. Op naar volgende week. Op naar RKZVC. [l]