Wernhout kan succesvolle reeks niet voortzetten

WERNHOUT - In de eerste wedstrijd na de winterstop liep Wernhout tegen NSV uit Nispen averij op. De gasten begonnen veel feller aan de wedstrijd en Wernhout kwam van meet af aan een stap te laat.

In de elfde minuut opent Wernhout bijna de score ware het niet dat Max een teenlengte tekort komt om de voorzet in het lege doel te tikken. Een paar minuten later een goede aanval van NSV die ternauwernood door Gijs wordt gered. Na ruim een half uur verrast één van de Nispense spelers Gijs met een bekeken afstandschot dat onder de lat verdwijnt, 0-1 en dit is tevens ook de ruststand.

In de tweede helft start Wernhout wel wat feller en is er eerst een schot van Maikel dat wordt gered door de keeper. Drie minuten later wordt Mathieu in de zestien meter naar de grond gewerkt en voltrekt Maikel met succes het vonnis vanaf elf meter, 1-1. Een minuut of tien later komt NSV weer op identieke wijze op voorsprong, 1-2. Er is nog bijna een half uur om de schade te repareren maar op de één of andere manier zit het er vandaag gewoon niet in en is NSV nog dichter bij de 1-3 dan Wernhout bij de 2-2. In de blessuretijd komen de gasten nog wel goed weg dat een schot van Maikel via de paal niet in de kruising vliegt maar terug in het veld spat. Maar uiteindelijk valt op de overwinning van NSV niks af te dingen en moet Wernhout zelf eens goed in de spiegel kijken om hier lering uit te trekken.

Volgende week staat de uitwedstrijd tegen Grenswachters uit Putte op het programma en is er de kans om deze zure nederlaag weg te spoelen.