Explo's knutselen popcornmachine in elkaar. FOTO NIENKE ROKS
Explo's knutselen popcornmachine in elkaar. FOTO NIENKE ROKS Nienke Roks

Zelfgemaakte popcorn bij explo's
en EHBO met de gidsen

ZUNDERT - Vrijdag 24 januari hebben de explorers (jongens en meiden tussen de 15 en 18) een eigen popcorn machine gemaakt van 2 blikjes. Toen dit gezegd werd tijdens de uitleg kreeg iedereen een verbaasde blik in de ogen. Hoe ga je nou van 2 blikjes een popcorn machine maken?

Zo moet je 1 blikje als een onderstel gebruiken, dit blikje knip je door en maak je luchtgaten in. Hier zet je uiteindelijk het andere blikje boven op en een kaarsje eronder. Het 2de blikje moet je een luikje maken zodat alle popcorn eruit kan poppen. Na een aantal minuten wachten begon de mais te poppen en sprongen her en der er al echte popcorn uit de blikjes. Toen iedereen de popcorn op had gegeten hebben we de avond afgesloten met een spelletje pionnenroof en blokjesvoetbal.

EHBO
Op zaterdag 25 januari hebben de gidsen (meiden tussen de 11 en 15) een leerzame ochtend gehad over EHBO. Ze hadden bezoek gekregen van twee lotussen. Dit zijn mensen die nep wonden kunnen maken en als slachtoffer spelen. De gidsen hebben geleerd hoe ze verschillende wonden kunnen verbinden en hebben dit ook op elkaar geoefend. De lotussen hebben nog wat wonden bij de gidsen gemaakt door middel van grimeren. Ook hebben ze geoefend wat ze moeten doen als er iemand flauw valt. Mocht het nodig zijn, zijn er geoefende gidsen bij de hand! [l]