Ostaayense Boys verliest onterecht

ACHTMAAL - Zondag werd er uit gevoetbald tegen Dula. Ondanks een aantal afmeldingen op de vroege ochtend kon Ostaayen toch beschikken over 12 spelers. De 4-3-3 opstelling bevalt goed voor de Ostaayense Boys, al heeft het de afgelopen wedstrijden misschien weinig punten opgeleverd.

Een aanvallende eerste helft voor de Ostaayense Boys waarin het eigenlijk op een riante voorsprong hadden kunnen en moeten staan. Diverse kansen wilde er niet in. Al mogen we de keeper van Dula complimenteren met een goede wedstrijd en diverse overtuigende reddingen. Uiteindelijk wist Naut het net in de 1e helft voor Ostaayen te vinden. Ook Dula wist er één in te leggen. Zo werd er met een stand van 1-1 aan de thee gegaan. In de 2e helft hoopten we het goede aanvallende spel door te zetten. Al werd het wedstrijd beeld omgedraaid en was Dula de aanvallende ploeg. Ostaayen wist op een 2-1 voorsprong te komen doordat Richard Bras de terugkomende bal in de touwen wist te jagen. Proberen dit niet meer weg te geven werd de instelling! Ondanks de kansen van Dula wist Sander zijn doel lange tijd in de 2e helft leeg te houden. Een schot van een meter of 30 van Stefan op het doel van Dula kwam op de lat terecht. Laat het aan de andere kant kort daarna wel lukken. Een schot van Dula van een meter op 30 verrast Sander en valt net onder de lat. 2-2. Met nog een minuut of 5 op de klok zou een verdeling van de punten reëel zijn voor beide partijen. Een diepe bal van Dula wordt bij de achterlijn netjes afgeschermd door Piet. Niet aangeraakt, dus doeltrap zou je zeggen. De scheids beslist echter anders, corner! Dula is er als de kippen bij, terwijl Ostaayen nog half onder protest is en laat deze onterechte corner er in vallen. Een standaard situatie nekt Ostaayen weer! 3-2.

Komende zondag zijn we vrij, 16 februari spelen we om 10 uur thuis tegen UBZ2000.[l]