Hoofdsponsors tekenen nieuw sponsorcontract.
Hoofdsponsors tekenen nieuw sponsorcontract. TT

Trappistentrappers trotseren aanhoudende regen

WERNHOUT - De voorspellingen waren weinig motiverend met regen gedurende de ochtend en een flinke bries. Nochtans was het qua temperatuur goed te doen en zijn we met goede moed begonnen aan onze zondagse ritten.

Al vroeg in de ochtend bij de veldtoertocht vanaf het Klein-Seminarie in Hoogstraten was het al redelijk druk met Trappistentrappers. Er was een groepje met een man of 6 op de fiets vanaf van T vertrokken, verschillende clubleden kwamen rechtstreeks vanaf huis en een enkele lokale Trappistentrapper kon vanuit Minderhout vertrekken. Zwart van de modder, doorweekt en weer een dosis endorfine rijker hebben de meesten zo snel mogelijk de warme douche opgezocht om op tijd klaar te zitten voor het WK Veldrijden. De wegploeg telde boven verwachting nog twintig renners. Na een uurtje echter waren de meesten door en door nat. De wegkapitein hield het tempo strak in de hand zodat iedereen goed mee over kon, een extra lus zat er deze keer niet in.

Onze groep jongste rennertjes, de Trappertjes, werd zondag aangevuld met leeftijdgenootjes die zich via het project Sjors Sportief hadden aangemeld. Onder leiding van onze jeugdbegeleiders en enkele ouders die bijsprongen hebben maar liefst 18 jongens en meisjes genoten van het crossen op het parcours in de Krochten. Een paar rondjes lekker doortrappen deed de kou en nattigheid al snel vergeten en warme choco na afloop doet ook wonderen.

Programma
Zondag 9 februari is er opnieuw een zeer beperkt aanbod van veldtoertochten, alleen in Wuustwezel. Deze tocht van school Berkenbeek is een hele mooie attractieve ronde. Vertrek om 8.30 uur bij van T en natuurlijk op de fiets heen en terug.

De wegploeg gaat nog drie zondagen om 9.00 uur bij café van T in Wernhout van start voor de Winterronde.[l]