Hoopvol begin van Peter Buijsse bij De Raadsheer

ZUNDERT - De grote onbekende, dat was Peter Buijsse toen hij op 23 januari instroomde in 2e cyclus van de schaakcompetitie bij De Raadsheer.

Inmiddels zijn we drie speelronden verder en is Buijsse zo onbekend niet meer. Met 2,5 punt uit drie wedstrijden meldt hij zich meteen aan de top van groep 3. Hij won al van Bernadette Egeric en Hans Breedveld en speelde een verdienstelijke remise tegen Lia van Hooijdonk. Peter moet Lars van Opstal en William Gommers voor zich dulden. Hij zal het nu ook tegen deze mannen moeten gaan opnemen. We zijn razend benieuwd hoe hij het er de komende weken van af gaat brengen.

In groep 2 hebben de promovendi Herman Krijnen en Jan de Kort een moeizame start van de 2e seizoenshelft. Krijnen verloor vorige week donderdag in Het Wapen van Zundert van Jacques Kokshoorn. Hij verloor eerder al van Andre van de Laar, wat helemaal geen schande is, maar speelde wel een goede partij tegen Jan Vriends en dat leverde hem een halfje op. Maar Krijnen heeft zeven levens, dat weten we al lang. Tiener Jan de Kort verloor jammerlijk van Jan Vriends. Schaken is geen “Liefde is…….”, Jan.

Ook tegen Adrie Gommers was het al op niks uitgelopen. Maar daar staat tegenover dat hij eind januari wel van een sterke speler als Adrie Domen heeft gewonnen. Nee, Jan laat de komende maanden heus nog wel van zich horen, ben maar niet benauwd. Pascal Roos en Andre van de Laar hebben nog een 100%-score achter hun naam staan, 2 uit 2. Maar de 2e cyclus is nog maar amper begonnen, er valt nog geen peil op te trekken. Van de Laar behoort sowieso tot de favorieten maar Roos kan wel eens voor een verrassing gaan zorgen in groep 2. Ja, hoor, het zou zo maar kunnen.

In groep 1 is Hans van der Linden, zoals verwacht, begonnen met twee uit twee. Hij won van Erik Roks en Richard Pijl. Niek Oostvogels is en blijft de man die hem het meest kan gaan dwars zitten. Erik won vorige week donderdag wel een mooie partij van Willem de Kort. Dat geeft hem wat lucht op de ranglijst. Hij staat op een score van 50%, 1,5 uit 3, en dan zijn de zorgen naar beneden even wat minder en mag je op de ranglijst gerust eens stiekem omhoog gaan kijken. [l]