Pittige nederlaag Stoeterij Stal Doorstap

ZUNDERT - In Sprundel heeft S.S.D. een 7-1 nederlaag moeten incasseren tegen een sterk team The Friends-Ads Catering. In de openingspartij kon Hans v.d. Heiden tot 13-11 (25) nog aanklampen. Maar toen Peter Slokkers het gaspedaal indrukte kon de thuisspeler zijn keu opbergen na 40 keer opstaan: 25-12 en dus 2-0 voor Sprundel.

Gelijktijdig moest André Sommen in actie komen tegen Roger Adriaensen. Na 40 keer nam André met deze actie een voorsprong van 9-14. Maar dan komt de Belg nog 18 maal aan de tafel om slechts 3 caramboles te scoren. Roger profiteerde dankbaar en won met 25-17, 0-4 voor de Drie Zwaantjes.
Een wisselvallige Rick van Aspert probeerde een degelijke Frans Vermeiren te volgen, maar kwam gedurende de gehele partij iets tekort. Na 25-20 kwam Frans in de 51e beurt over de meet en werd matchwinnaar met 30-22.

De partij tussen twee getalenteerde Belgen Jul van Aperen en Dirk Hermans liep voor de bezoekers tot de 20e herhaling positief. Tussenstand 14-20 in het voordeel van den Dirk. Na een moeizame periode zag Dirk zijn opponent echter dichterbij komen op 23-25. Na een super spannend slot kon Jul in de 49e beurt aantikken.
Dirk verzilverde de acquit, waardoor de partij terecht eindigde in een gelijkspel.
Totaalstand 7-1 voor de biljarters van gastvrouw Jannie, de geheime kracht achter het Sprundelse team. [l]