E-bike gevoel met stormachtige wind in de rug.  FOTO FERDINAND LAKENS
E-bike gevoel met stormachtige wind in de rug. FOTO FERDINAND LAKENS Ferdinand Lakens

Trappistentrappers beleven stormachtige zondag

Wernhout - Voor vele Trappistentrappers is fietsen een van de eerste levensbehoeften. Ondanks alarmerende berichten en code regenboog in voorgaande dagen was thuisblijven op zondagochtend eigenlijk nooit een optie.

Van storm Ciara was in de voormiddag nog geen sprake, hooguit hele harde wind. De wegploeg kreeg in eerste instantie nog zeven man op de fiets, een renner die zich verslapen had kwam hen tegemoet en sloot zich bij hen aan. Aan het begin van de Westelaarsestraat sloot ook nog een zestal Belgische fietscollega’s bij de groep aan zodat er een aardig peloton gevormd werd. Het was niet koud en het regende niet maar de wind was moordend. Bij Achtmaal gingen de Belgen weer hun eigen weg en hiermee ging voor een van de onze ook de kaars langzaam uit. In de luwte van de volgbus kon die dan toch de rit nog tot een goed einde brengen. De rit verliep prima maar het was terdege opletten geblazen voor de onverwachte windstoten.

Veldtoertocht
De veldtoertocht van School Berkenbeek was al helemaal geregeld en in tegenstelling tot vele andere evenementen vond de organisatie afgelasten niet nodig. Op de fiets vertrokken was het voor vele Trappistentrappers worstelen tegen de wind in om bij de startlocatie te geraken. Een vijftiental clubleden ging de strijd tegen het natuurgeweld aan. Vanaf Berkenbeek was een hele aardige tocht uitgezet, de opkomst was ruim maar niet overdadig ook al was het de enige toertocht in verre omgeving. De route draaide mooi rond Wuustwezel in een afwisselende omgeving van bos en zandwegen met in het begin een leuke carrousel. Een prima parcours en een dito pauzepost. De ambulance verscheen twee keer ten tonele voor wat minder fortuinlijke deelnemers. Met name op de terugweg met wind in de rug werd het gemiddelde stevig opgeschroefd, daar overheerste het e-bike gevoel, met een lekker vaartje over de weg zoeven zonder hard te moeten trappen.

Programma
Zondag 16 februari vertrekt de wegploeg om 9.00 uur bij Café van T in Wernhout. De veldrijders hebben de keuze tussen Kalmthout en Oosterhout, zij vertrekken een half uur eerder, om 8.30 uur dus. In onderling overleg kan de bestemming en wijze van transport bepaald worden. [l]