De Agmaolse Hangjongeren. FOTO ANITA VAN NISPEN
De Agmaolse Hangjongeren. FOTO ANITA VAN NISPEN Anita van Nispen

Agmaols Cabaret: 'Ties nie wa ut lekt'

ACHTMAAL - Ook dit jaar klonk met grote regelmaat een gulle lach in de Nachtegaal tijdens de drie voorstellingen door het Agmaols Cabaret. Vele dorpsgenoten en van ver daarbuiten zagen hoe Beppie en Herman ook dit jaar de gemoederen in de gemeente Zundert bezig hielden.

In de plaatselijke supermarkt zijn de boevenstreken van het tweetal het gesprek van de dag en wil iedereen wel de beloning van $ 2500.00 opstrijken om ze voor eens en altijd achter slot en grendel te krijgen. En als je in het dorp wel een hele vreemde vogel signaleert, is hij vast ontsnapt uit het diereweike in de Bloaken.

Veel talent in Zundert

De Pino en de Platte wisten wel hele vreemde vissen in hun net te vangen. Dat er in Achtmaal veel talent is dat is alom bekend maar wat de heren en dames dit jaar ten gehore brachten overtrof ieders stoute dromen. Er zal nog lang na gepraat worden over de dames die hun strings lieten zakken en de heren die een bepaald lichaamsdeel niet geheel onder controle bleken te hebben.

Serenade de Ezels

Er wordt veel online besteld, dat weten ook Track en Trees. Ze hadden het maar druk aan de lopende band en als ze dan ook zo “noeweluk” zijn dat ze pakketten open maakten, tja dat zorgt voor hilarische taferelen. In een heel zwaar pakket bleek een heuse ezel oftewel de mystery guest van dit jaar te zitten waarmee een serenade werd gebracht aan het 55 jarig bestaan van Blaaskapel de Ezels.

Op het verkeerde been

Het Chinese restaurant Mi AAUW is niet aan te raden voor een bezoek, de kok zwaait wel met hele grote messen in het rond, kippen ontploffen op je bord en sommige gasten moesten heel erg lang op hun eten wachten. De Dikke Van Dale is een paar woorden rijker zo bleek tijdens een speciale editie van LINGO.

Ties nie wat ut lekt bleek zeker uit de act met de hangjongeren. Het publiek werd op het verkeerde been gezet doordat leek of een viertal ouderen te stijf en te stram waren om hun spieren te bewegen. Maar niets bleek minder waar en deed een van de oudjes zelfs een heuse MoonWalk

'zonder jou

is er geen

cabaret'

Uitnodiging volgende jaar

Tijdens het slotlied klonk er af en toe wel een valse noot, maar dat mocht de pret niet drukken. Het Agmaoals Cabaret zong het publiek toe waarbij ze hen meteen weer uitnodigde voor het volgende jaar. “Dan ben der toch wir bij, want zonder jou is er geen cabaret”.

De Afterparty duurde tot in de vroege uurtjes. Het Agmaols Cabaret kan terug zien op een geslaagde 46E editie.[l]