Fietsen in de groep, het seizoen is weer begonnen
Fietsen in de groep, het seizoen is weer begonnen Eddy Heijnen

Goed begin Trappistentrappers zomerseizoen

WERNHOUT - De kop is eraf, het zomerseizoen is weer begonnen. De opkomst bij de openingsrit was boven verwachting. Een kleine honderd Trappistentrappers durfden de uitdaging wel aan.

Een uitdaging was het wel, met zoveel wind voor de eerste keer weer met je groep op pad gaan, niet wetende of je het allemaal wel bij zal kunnen benen. Over het algemeen viel het best mee en tevredenheid overheerste dan ook na afloop van de ritten. Een enkeling die wat minder trainingskilometers in de benen had wist eigenlijk al op voorhand dat met name de laatste kilometers zwaar konden zijn, zeker als de groep windop terug kwam. Maar dat geeft helemaal niets, we pieken nu eenmaal niet allemaal in de zelfde periode, dat zie je bij de profs en ook bij ons. Waar de een al blij is dat hij zich eind februari herinnert waar hij z’n fiets voor de winter heeft weggezet daar rijden clubgenoten al een straffe voorjaarsklassieker Kuurne-Brussel-Kuurne onder barre omstandigheden.

Zondagsritten
De eerste rit van de A groep ging richting Dinteloord en Heiningen. Gezien de windrichting zou dit vooral zijwind betekenen met wind tegen in het laatste deel van de rit. Er werd heldhaftig gestreden tegen de elementen maar hier en daar begonnen toch de eerste breukjes te ontstaan in het peloton. Opvallend genoeg wel drie lekke banden, ingeluid door flinke knallen.
De B groep moest vanaf vertrek al splitsen in twee groepen. Met nog wat lichte regen richting Brasschaat over bevuilde wegen deed de mannen binnen de kortste keren eruit zien als veldrijders. De regen hield op maar de wind niet, en juist die wind zorgde ook in deze groep voor het verschil tussen afzien en gemakkelijk fietsen.
Hetzelfde gold voor de C groep met dat verschil dat zij de andere kant op vertrokken en nauwelijks vuil waren. Wel werd in twee groepen gesplitst en ook de conditionele verschillen waren merkbaar aanwezig. Af en toe inhouden op kop en een enkele keer stoppen om de achterblijvers te laten aansluiten.
Er waren geen nieuwe opstappers en daarom besloot de Opstapgroep om de D groep te versterken. Bij deze combinatie verliep de rit al niet anders, twee aan twee blijven rijden viel niet mee. Een ex-wegkapitein nam de koppositie in om de ambities van sommigen wat te temperen en het peloton compleet te houden. Een pittige rit met wind op kop naar huis, vermoeid maar wel tevreden.
Over wegkapiteins gesproken, die zijn vanaf dit seizoen niet alleen herkenbaar aan hun daadkrachtig optreden in de groep maar ook aan een fel rode band aan de linker bovenarm. De rituitzetter draagt een blauwe band zodat ook hier geen onduidelijkheid meer over kan bestaan.

Programma
Uitkijkend naar een zondag zonder storm verwachten we op zondag 8 maart Willie Kustermans, Bas Verheyen, Jack Hendrickx en Erik Verboven als rituitzetters.
Graag voor de chauffeurs een lijstje met plaatsnamen en je telefoonnummer erbij. Vertrek om 9.00 uur bij café van T in Wernhout. [l]