Wernhout proeft weer de smaak van de overwinning

WERNHOUT - Uit in Rucphen tegen RSV boekte Wernhout de eerste competitieoverwinning in 2020.

De start van de wedstrijd was van Wernhout kant te slap en hierdoor kwam Wernhout in de eerste minuten al een paar keer in de problemen. De eerste kans werd nog gered door Gijs maar uit de daar op volgende corner was het van dichtbij wel raak voor de gastheren, 1-0. Na een minuut of tien groeide Wernhout in de wedstrijd en werd RSV nog nauwelijks gevaarlijk en pakte Wernhout ook het initiatief op het middenveld. Na een kwartier wordt de bal op de stip gelegd voor Wernhout. Maikel brengt Marvin in stelling na een mooie aanval, Marvin’s schot wordt nog gered door de Rucphense sluitpost maar bij de rebound wordt er door RSV een overtreding gemaakt op Marvin met een pingel als resultaat. Maikel ontfermt zich over de penalty en trekt de stand gelijk, 1-1. Wernhout blijft de bovenliggende partij, Davey met een van richting verandert schot en Maikel met een boogbal over de keeper zijn dicht bij de tweede Wernhoutse treffer. Die komt er uiteindelijk toch in de eerste helft, Marvin schiet met de buitenkant voet de bal in de bovenhoek en Wernhout kan met een voorsprong gaan rusten, 1-2. In de tweede helft probeert RSV de druk op te voeren en komt tot een paar gevaarlijke momenten waarbij Lennard de bal nog net voor de lijn weg kan halen. Wernhout gaat zelf ook slordig om met de kansjes zodat het tot het laatst toe spannend blijft. Uiteindelijk zit het vandaag eens een keer niet tegen en gaan de drie punten in de tas mee naar Wernhout. Komende zondag speelt Wernhout thuis tegen BSC uit Roosendaal. BSC voert momenteel de ranglijst aan maar heeft wel twee wedstrijden meer gespeeld dan hun naaste belagers Sprundel en Nieuw-Borgvliet. Uit Bij BSC werd het 1-1, hopelijk kan Wernhout de stijgende lijn doortrekken.

Chaam JO19-1-JO19-1 14.30

MO19-1-RFC MO19-1 13.00 (locatie Zundert)

Prinsenland JO17-1-JO17-1 11.45

MO17-1-Noordhoek MO17-1 12.30

JO15-1-Sprundel JO15-1 12.30

MO15-1-Unitas’30 MO15-2 13.00 (locatie Zundert)

Spelers van de week

Tijdens de wedstrijd Wernhout 1–BSC 1 is de speler van de week Robbe van de Sande. Wij verwachten hem en familie rond de klok van 13.30 uur op het voetbalveld.

Tijdens de wedstrijd Wernhout Vr1-Boeimeer Vr1 is de speelster van de week Angela Blom. [l]